Este uimitor ce se poate face din cartofi! O idee genială! 

Deși cartofii reprezintă unul din cele mai populare ingrediente, totuși aceștia au devenit destul de banali. Vă prezentăm mai jos o gustare specială, datorită căreia veți descoperi un gust nou al cartofilor. Cu un aspect foarte festiv și apetisant, aceasta va dispărea imediat de pe masă. Nu ezitați să pregătiți o porție dublă din start.

INGREDIENTE

– 1 kg de cartofi

– 3 linguri de smântână

– 4 fâșii de bacon

– 2 gălbenușuri

– brânză

– ceapă

– cozi de ceapă verde

– aluat foietaj

– sare

– piper negru măcinat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Spălați și curățați cartofii. Fierbeți-i într-o cratiță cu apă și puțină sare, până vor fi gata. Faceți din aceștia un piure.

2. Spălați și tocați cozile de ceapă verde. Curățați și tocați ceapa. Tăiați fășiile de bacon bucăți mai mici. Amestecați piureul cu smântâna, ceapa și bacon-ul. Potriviți cu sare și piper negru măcinat după gust.

3. Decupați două cercuri din aluatul foietaj. Așezați un cerc de aluat pe o tavă de copt, preventiv tapetată cu hârtie. Așezați pe blat umplutura pregătită, în formă de inel.

4. Acoperiți umplutura cu al doilea blat și lipiți marginile. La fel, lipiți blaturile și pe mijloc, astfel încât să nu fie spațiu gol în interior.

5. Tăiați prăjitura felii de dimensiuni egale (doar porțiunea cu umplutură). Păstrați o distanță aproximativ egală de la centru. Răsuciți fiecare felie obținută, precum în poza de mai jos.

6. Ungeți aluatul cu gălbenuș bătut (atât pe margini, cât și în centru).

7. Așezați în centru un cerc de brânză (preventiv tăiat în 4 părți). Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200 grade pentru 40 de minute. Înmuiați fiecare felie în brânza topită și savurați cu plăcere.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1