Evantai delicios din dovlecel, la tigaie! O rețetă atât de simplă, încât o veți repeta foarte des!

Dacă v-ați plictisit de dovleceii prăjiți rondele sau felii, vă îndemnăm să pregătiți cei mai delicioși dovlecei la tigaie, în formă de evantai. Aceștia se prepară atât de simplu și rapid, încât și un copil ar putea să se isprăvească. Din cele mai simple ingrediente și cu minim efort veți obțineți o gustare rumenă, aromată, fină și foarte gustoasă.

INGREDIENTE

-1 dovlecel

-2 ouă

-sare

-piper negru măcinat

-ulei de floarea soarelui

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Spălați dovlecelul. Tăiați-l de-a lungul felii. Păstrați o distanță de aproximativ 2 cm de la bază. Dacă dovlecelul este mare, tăiați-l mai întâi în jumătate, apoi felii. Astfel, veți obține 2 evantaie.

2. Presărați dovlecelul cu sare și lăsați-l la temperatura camerei pentru câteva minute, să se scurgă de suc. Tapetați-l cu un prosop de hârtie.

3. Bateți ouăle cu sarea și piperul negru măcinat. Așezați evantaiul din dovlecel în bolul cu ouăle bătute, astfel încât acesta să se acopere cu ou din toate părțile.

4. Prăjiți-l într-o tigaie cu ulei încins, pe ambele părți, până va fi gata. Serviți dovlecelul presărat cu verdeață tocată. La dorință, combinați-l cu un sos de smântână și usturoi.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1