Nu-i atât de ușor să faci un pandișpan perfect. Trebuie să știi câteva trucuri și să eviți unele greșeli, care îți pot strica blatul mult visat. Un singur pas greșit și pandișpanul poate fi compromis. Echipa Bucătarul.eu vă prezintă 9 greșeli comune, pe care le fac unele gospodine atunci când prepară blatul. Evitați aceste greșeli și veți obține un pandișpan ideal, foarte moale și aerat, care poate fi servit ca desert separat sau folosit ca bază pentru tort.
9 greșeli care trebuie evitate atunci când preparați pandișpanul
1. Fără bicarbonat de sodiu.
2. Cu cât mai dulce, cu atât mai bine. Este important să fie echilibrată cantitatea de ouă și zahăr. Un aluat prea dulce va crește puțin și va avea o nuanță maronie.
3. Multă făină. Ca pandișpanul să fie sfărâmicios, trebuie să adăugați amidon în făină (3/4 făină și 1/4 amidon).
4. Cu cât veți bate ouăle mai energic și mai mult timp, cu atât mai bine. Este greșit. Trebuie să bateți ouăle până își vor mări volumul de 3 ori, deoarece se vor lăsa și pandișpanul nu va crește.
5. În timpul bătutului presărați tot zahărul odată. Mai întâi bateți ouăle, apoi presărați zahărul în 3-5 reprize.
6. Nu cerneți făina. Atunci când cerneți făina, aceasta se îmbogățește cu oxigen și pandișpanul este aerat.
7. Nu adăugați grăsimi în aluat. Dacă veți adăuga în aluat un pic de unt, pandișpanul va fi mai suculent și se va fărâmița mai puțin.
8. Ungeți forma cu ulei de floarea soarelui. Pentru ca pandișpanul să crească bine, trebuie să ungeți forma cu o picătură de ulei, acoperiți deasupra cu unt și presărați cu făină. Blatul va căpăta o culoare frumoasă și îl veți putea scoate ușor.
9. Îl lăsați să se răcească în cameră. Lăsați pandișpanul să se răcească la temperatura camerei, apoi înveliți-l în folie alimentară și dați-l la frigider pentru 30-60 de minute. Astfel va deveni mai suculent, mai moale și mai elastic.
Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!