Există multe rețete de pateuri, dar e complicat să alegi? Îți dorești să le încerci pe toate? Iată un mod de preparare sigur, ce merită toată atenția!

Deși există o mulțime de rețete pentru aluat pe bază de drojdie și pateuri delicioase ce se prepară din acesta, vă îndemnăm să atrageți atenția la rețeta de mai jos. Cu acest aluat veți obține niște pateuri delicioase și pufoase, ce vor rămâne moi și proaspete un timp mai îndelungat. Doar alegeți umplutura preferată și bucurați-i pe cei dragi cu pateuri deosebit de savuroase.

INGREDIENTE 

-2 kg de făină

-2 pachețele de drojdie

-3 pahare de lapte (sau apă)

-8-10 linguri de zahăr

-5 ouă

-250 g de unt

-3 lingurițe de sare

-umplutură după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Pregătiți maiaua: amestecați laptele cald cu 1 lingură de zahăr, drojdia și o parte din făina cernută. Lăsați să crească la un loc cald. Când amestecul se va lăsa în jos, maiaua este gata.

2. Bateți ouăle cu zahărul și sarea. Topiți untul.

3. Adăugați în bolul cu maia ouăle bătute și făina cernută. Amestecând încontinuu, treptat adăugați untul topit. Frământați până aluatul va deveni omogen, neted și nu se va lipi de mâini.

4. Acoperiți aliatul cu un prosop și lăsați-l să crească la un loc cald, timp de 1.5-2 ore. În acest timp, frământați ușor aluatul de 3 ori.

5. Împărțiți aluatul în porții mai mici să lăsați-l sa crească a doua oară.

6. Formați pateurile și așezați-le pe o tavă de copt, tapetată cu hârtie. Lăsați-le la temperatura camerei pentru 10 de minute.

7. Ungeți pateurile cu gălbenuș bătut și coaceți-le în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C timp de aproximativ 20 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1