Fac deseori acest chec gingaș pentru ceai după această rețetă – dispare instantaneu!

“Checul pe bază de lapte condensat” se prepară rapid și foarte ușor dintr-un minim de ingrediente, este incredibil de gustos, moale, pufos și gingaș. Checul arată foarte apetisant, are un gust seducător și pur și simplu se topește în gură. Vă recomandăm să preparați acest chec delicios și să vă răsfățați familia. Checul va dispărea de pe masa instantaneu!

Chec gustos și rapid pe bază de lapte condensat

Ingrediente

-3 ouă

-1/2 pahar de zahăr (100 g)

-1 linguriță de zahăr vanilat

-250 ml de lapte condensat

-8 linguri cu vârf de făină (115-120 g)

-1 linguriță de praf de copt

-ciocolată rasă pentru decor

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Bateți într-un bol ouăle cu ajutorul mixerului până veți obține un amestec alb. E preferabil să folosiți ouă de casă.

2. Continuând să bateți, adăugați porții mici de zahăr și zahărul vanilat și bateți masa până veți obține o spumă pufoasă și albă.

3. Turnați un flux subțire de lapte condensat în masa de ouă (lăsați 3-4 linguri de lapte condensat pentru îmbibarea checului) și amestecați masa cu mixerul la viteză mică. Nu vă faceți griji dacă laptele condensat este prea lichid, va fi necesar să adăugați un pic mai multă făină.

4. Combinați făina cu praful de copt, amestecați bine și cerneți amestecul prin sită. Nu trebuie să neglijați acest pas, deoarece de acesta depinde textura delicată și aerată a checului.

5. Adăugați făina cernută în aluat în porții mici și amestecați bine.

6. Puteți înlocui praful de copt cu 0.5 linguriță de bicarbonat de sodiu stins cu oțet.

7. Presărați cu făină o formă de silicon pentru chec. Dacă veți folosi altă formă de copt, atunci trebuie s-o ungeți cu ulei sau unt.

8. Turnați aluatul în formă și nivelați-l uniform.

9. Încălziți cuptorul în prealabil la 180-200 de grade.

10. Puneți forma în cuptorul preîncălzit și coaceți checul până se va rumeni. Faceți testul scobitorii (am copt checul timp de 40 de minute). Timpul de coacere depinde de cuptorul și forma folosită. Dacă checul va avea o înălțime mică, acesta se va coace mai rapid. Puteți deschide ușa cuptorului doar după 25 de minute de când ați pus checul.

11. Scoateți checul din cuptor și lăsați-l să se răcească puțin în formă.

12. Așezați checul rece pe un platou.

13. Ungeți checul deasupra cu laptele condensat care a rămas și presărați-l cu ciocolată rasă. Puteți decora checul cu nuci mărunțite – va fi nu doar frumos, ci și extrem de gustos.

14. Puteți servi checul la masă.

Priviți modul de preparare mai detaliat în videoclipul de mai jos.


Notă: puteți adăuga în aluat mac, stafide, fructe uscate. Rețeta este versatilă, de aceea puteți experimenta.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1