Faimoasa prăjitură cu brânză ”De Cracovia” – rețeta pas cu pas!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă deosebită de prăjitură cu brânză ”De Cracovia”. Această prăjitură, cu un gust ispititor, este apreciată la cel mai înalt nivel de toți amatorii deliciilor cu brânză. Prăjitura apetisantă este total diferită de cele cu care ne-am obișnuit. Aluatul fin se combină perfect cu umplutura pufoasă, aerată și aromată. Procesul de pregătire a acestei prăjituri este puțin mai minuțios și necesită ceva timp suplimentar, dar într-adevăr, se merită.

INGREDIENTE  

– 300 g de făină cernută

– 11 ouă

– 1,5 linguriță de zahăr vanilat

– 4 linguri de amidon

– 1 lămâie

– 330 g de unt rece

– 490 g de zahăr

– 1,5 brânză de vaci

– 90 g de stafide

– 1 lămâie (suc)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți aluatul: tăiați untul cuburi (150 g) și încorporați-l în făină. Adăugați 150 g de zahăr, 2 ouă și 1 linguriță de zahăr vanilat. Bateți ingredientele minuțios, folosind mixerul și frământați aluatul.

2. Înfășurați aluatul în folie alimentară, puțin aplatizați-l și dați-l la congelator pentru 30 minute.

3. Scoateți aluatul, tăiați 1/3 din acesta și dați-l la frigider. Întindeți un blat subțire din restul aluatului. Luați o tavă de copt de 35 x 25 cm și tapetați-o cu hârtie. Aranjați blatul în tavă. Perforați blatul, folosind o furculiță. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 15-20 minute, până blatul se va rumeni frumos. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Scoteți blatul rumen din cuptor și lăsați-l să se răcească.

4. Pregătiți brânza de vaci. Combinați într-un bol 180 g de unt cu 140 g de zahăr și 0,5 linguriță de zahăr vanilat. Bateți ingredientele, până veți obține o masă spumantă fină.

5. Amestecând compoziția încontinuu, adăugați treptat 8 gălbenușuri. Amestecați compoziția după fiecare gălbenuș, apoi adăugați treptat brânza de vaci. Omogenizați compoziția.

6. Bateți într-un bol aparte 8 albușuri, folosind mixerul, până obțineți o spumă cu vârfuri tari, apoi adăugați 50 g de zahăr. Încorporați treptat albușurile bătute în compoziția de brânză. Apoi adăugați amidonul și stafidele (preventiv opărite). Amestecați compoziția.

7. Răspândiți și uniformizați compoziția de brânză pe toată suprafața blatului copt.

8. Scoateți restul aluatului din frigider, întindeți un blat și tăiați-l fâșii subțiri, cu lățimea de 1 cm. Aranjați fâșiile deasupra stratului de brânză, în formă de grilă și ungeți-le cu gălbenușul rămas, preventiv puțin bătut.

9. Iar dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 170°C, pentru aproximativ 1 oră. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Opriți cuptorul, deschideți ușa acestuia și lăsați prăjitura pentru 1 oră. Apoi scoateți prăjitura din cuptor.

10. Pregătiți glazura: amestecați sucul de lămâie cu albușul rămas și 150 g de zahăr, folosind telul. Ungeți prăjitura cu glazură.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1