Faimosul pandișpan japonez – haideți să verificăm rețeta!

Vă prezentăm astăzi, drag amator a bucatelor delicioase, o rețetă de pandișpan japonez. Acest deliciu a cucerit lumea întreagă într-un timp record. Deoarece se prepară într-un mod mai puțin obișnuit, acesta se obține foarte aerat, gingaș și înalt. Poate fi servit de sine stătător sau completat cu crema preferată. Nu ezitați să-i bucurați pe cei dragi cu cele mai deosebite delicii.

INGREDIENTE  

– 50 ml de ulei vegetal

– 110 g de făină cernută

– 80 ml de lapte cald

– 5+1 ouă reci (de la frigider)

– 1 priză de sare

– 0,5 linguriță de suc de lămâie

– 1 linguriță de zahăr vanilat

– 90 g de zahăr

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Turnați într-un bol 50 ml de ulei vegetal, preventiv încălzit bine. Apoi turnați imediat 110 g de făină cernută. Amestecați ingredientele, folosind spatula.

2. Apoi turnați în bolul cu ingrediente 80 de ml de lapte cald. Amestecați.

3. Despărțiți gălbenușurile de albușuri. Adăugați în bolul cu ingredientele omogenizate gălbenușurile, apoi spargeți 1 ou în bol. Mixați ingredientele.

4. Puneți albușurile într-un bol mai adânc și potriviți-le cu 1 priză de sare. Bateți albușurile, folosind mixerul, până obțineți o masă spumantă. Adăugați în bolul cu masa spumantă sucul de lămâie, zahărul vanilat și zahărul tos. Bateți amestecul până obțineți o spumă cu vârfuri stabile.

5. Luați câte 2-3 linguri de spumă de albușuri și puneți-le în bolul cu masa omogenă de gălbenușuri. Amestecați cu grijă ingredientele, folosind spatula. Procedați similar cu spuma de albușuri rămasă.

6. Luați o tavă de copt și turnați apă caldă în aceasta (la un nivel de 1-2 cm în înălțime).

7. Alegeți o formă detașabilă de copt și tapetați-o cu hârtie. Turnați aluatul în forma de copt. Apoi așezați forma în tava cu apă.

8. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 170°C, pentru 20 de minute. Apoi micșorați temperatura cuptorului până la 150°C și coaceți pandișpanul încă timp de 50 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

9. Lăsați pandișpanul să se răcească ușor, apoi scoateți-l din formă.

10. Așezați desertul pe un platou și tăiați-l porțiuni de mărimea dorită. Serviți pandișpanul apetisant cu mare plăcere, alături de o cană de ceai aromat.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1