Faimosul tort ”Praga”, pregătit în condiții casnice!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă grozavă de tort Praga. Mulți preferă acest tort deja de o lungă perioadă de timp. Dar puțini oameni știu că este foarte simplu de gătit chiar acasă. Cu atât mai mult, tortul Praga de casă este mult mai gustos decât cel din comerț. Pandișpanul moale, în combinație cu o cremă delicată vă va cuceri din prima. Veți avea parte doar de emoții pozitive și o plăcere care nu poate fi comparată cu nimic!

INGREDIENTE PENTRU BLAT  

– 2 ouă

– 250 g de smântână

– 3 lingurițe pudră de cacao

– 1,5 pahar de făină cernută

– 1 pahar de zahăr

– 0,5 linguriță bicarbonat de sodiu

– 0,5 cutie de lapte condensat 

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ  

– 100 g de unt

– 0,5 cutie de lapte condensat

– 1 linguriță pudră de cacao

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

INGREDIENTE FONDANT 

– 3-4 linguri de zahăr

– 1 linguriță pudră de cacao

– 3-4 linguri de smântână

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți pandișpanul: combinați smântâna cu bicarbonatul de sodiu într-un bol. Amestecați bine ingredientele.

2. Despărțiți albușurile de gălbenușuri. Puneți albușurile într-un bol aparte, adăugați zahărul și bateți-le, folosind mixerul.

3. Apoi adăugați în bolul cu albușurile bătute smântâna, laptele condensat, pudra de cacao, făina cernută și gălbenușurile. Omogenizați aluatul.

4. Turnați aluatul finit într-o tavă detașabilă, tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 30 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Faceți testul scobitorii.

5. Scoateți pandișpanul din cuptor și lăsați-l să se răcească. Tăiați-l în 3 blaturi.

6. Pregătiți crema: combinați toate ingredientele pentru cremă prescrise în rețetă și bateți-le folosind mixerul.

7. Pregătiți fondantul: combinați într-o cratiță mică zahărul cu pudra de cacao și smântâna. Amestecați ingredientele și puneți cratița pe foc, la flacăra mică. Fierbeți fondantul timp de 5 minute, amestecând încontinuu.

8. Asamblați tortul: luați un platou de servit și așezați primul blat. Ungeți generos blatul cu cremă, apoi suprapuneți blatul următor. Iar ungeți blatul cu cremă. Puneți deasupra ultimul blat. Turnați și răspândiți fondantul peste tort.

9. Dați tortul la frigider pentru 2-3 ore. Tortul este gata. Serviți desertul ispititor la gust cu mare plăcere, alături de o cafeluță sau o cană cu ceai.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1