Făină, apă carbogazoasă și sare – aveți un adevărat miracol pe masă!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă de succes de pâine de casă, preparată simplu, din doar 3 ingrediente. Este o rețetă ce nu dă greș niciodată. Fără drojdie, fără praf de copt și fără a pregăti maiaua, veți obține un rezultat de succes. Pâinea pufoasă, cu coajă rumenă, crocantă și aromată, va fi pe placul tuturor.

INGREDIENTE 

– 300 g de făină cernută

– 200 g de făină integrală

– 0,5 linguriță de sare

– 310 ml de apă gazată intens

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Amestecați făina de grâu cu cea integrală într-un bol. Adăugați 0,5 linguriță de sare și amestecați ingredientele.

2. Faceți în bolul cu ingredientele uscate o adâncitură, apoi turnați 155 ml de apă gazată intens. Amestecați aluatul, folosind lingura.

3. Turnați în bolul cu aluat apa rămasă și frământați aluatul. Răsturnați aluatul pe masa înfăinată și frământați-l până veți obține un aluat nelipicios.

4. Modelați din aluatul obținut o formă după dorință, fie rotundă, fie dreptunghiulară sau ovală. Apoi cu ajutorul unui cuțit ascuțit, crestați pâinica și presărați-o cu făină integrală (sau de grâu).

5. Tapetați tava de copt cu hârtie. Așezați pâinica pe tavă.

6. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 1 oră. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

7. Scoateți pâinica din cuptor și așezați-o pe o tavă de lemn. Lăsați puțin să se răcească. Serviți deliciul miraculos cu mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1