Fără pic de exagerare, este cea mai fragedă carne de vită din toate!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă grozavă de vită înăbușită. Acest fel de mâncare, care este foarte ușor de pregătit, are un gust nemaipomenit, aromă irezistibilă și se topește în gură. Carnea fragedă și suculentă, alături de garnitura preferată este mâncarea perfectă pentru un prânz cu familia dragă. Nu ezitați să-i bucurați pe cei dragi cu un deliciu special.

INGREDIENTE  

– 1 kg carne de vită

– 400 g de ceapă

– 100-150 g de unt

– 50 ml de apă

– 3 căței de usturoi

– 0,5 linguriță de sare

– 1 linguriță de zahăr

– 1 linguriță de oțet 9%

– 7 boabe de piper negru

– 2 boabe de ienibahar

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Spălați bine carnea și uscați-o, folosind un prosop de hârtie. Tăiați carnea pe porțiuni mari, apoi așezați-o într-o cratiță, într-un singur strat. Turnați apă.

2. Curățați ceapa, spălați-o și tăiați-o cuburi mici. Acoperiți carnea din cratiță cu ceapa tăiată, într-un singur strat.

3. Tăiați untul cuburi și răspândiți-l peste stratul de ceapă. Puneți cratița pe foc și înăbușiți ingredientele, timp de 60 de minute, sub capac.

4. Presărați ingredientele din cratiță cu sare, zahăr, boabe de piper negru și ienibahar, usturoi (preventiv curățat și dat prin răzătoarea mică), apoi turnați oțetul. Înăbușiți deliciul timp de 60-90 de minute. Timpul de înăbușire depinde de tipul de carne.

Notă: Dacă sosul este prea lichid, luați capacul și fierbeți deliciul, până se evaporă excesul de lichid. Serviți carnea alături de o garnitură după gust, fie un piureu de cartofi, paste sau orez.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1