Fascinantul tort Pancho se prepară fără coacere

Tortul Pancho este un desert care pur și simplu se topește în gură și va fi placul întregii familii. Însă pe timp de vară, probabil, nu aveți doriți nici să vă atingeți de cuptor. De aceea, vă propunem această rețetă extraordinară. Vă puteți alinta apropiații cu un desert nemaipomenit fără a porni cuptorul, deoarece tortul nostru se prepară fără coacere.

INGREDIENTE

-70 g de nuci

-100 g de vișine fără sâmburi

-40 g de ciocolată

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU BLAT

-3 ouă

-150 g de făină

-130 g de zahăr

-3 linguri de cacao

-1 linguriță de praf de copt

-3 linguri de ulei

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ

-600 g de smântână 20%

-100 g de zahăr

-1 linguriță de gelatină

-2 linguri de apă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Blatul. Cerneți făina într-un bol, adăugați cacao pudră și praful de copt. Amestecați bine.

2. Bateți ouăle cu zahăr cu mixerul timp de 7-8 minute. În acest amestec turnați făina și amestecați cu mixerul la viteză medie. Adăugați uleiu și mai amestecați o dată.

3. Ungeți cu unt o tigaie cu fund gros. Turnați în ea aluatul, puneți capacul și lăsați să se coacă la foc încet 15-20 de minute.

4. Din blatul gata copt se taie partea inferioară și din aceasta se pregătește baza tortului. Cealaltă parte se taie bucăți.

5. Crema. Puneți în bol gelatina și turnați apa, lăsați să se hidrateze. Apoi bateți smântâna și zahărul, amestecați bine cu telul și lăsați să stea 5 minute.

6. Mărunțiți nucile.

7. Gelatina hidratată se încălzește în cuptorul cu microunde și se adaugă în smântână. Amestecați totul bine.

8. Pregătiți bolul în care veți aranja tortul Pancho. Înveliți-l cu folie alimentară și ungeți folia cu puțină cremă. Înmuiați câteva bucăți de blat în cremă și aranjați-le în bol. Acesta va fi primul strat, apoi aranjați vișina și nucile. Apoi din nou blat, vișină și nuci. Repetați straturile până se umple bolul.

9. Ungeți cu cremă baza tortului (partea inferioară a blatului tăiat) și puneți-o deasupra bolul ca un capac cu crema în jos. Acoperiți blatul și bolul cu folie alimentară.

10. Dați tortul la frigider pentru 2-3 ore. Apoi puneți deasupra bolului o farfurie și întoarceți tortul. Scoateți folia alimentară și ungeți tortul cu crema rămasă. Topiți ciocolata pe baie de aburi. Turnați-o într-o pungă și tăiați-i vârful, apoi ornamentați tortul.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1