Mâncare de fasole verde cu cartofi noi – o rețetă preferată de vară destul de simplă, foarte gustoasă și consistentă!

În acest sezon se găsesc din plin legume proaspete la prețuri accesibile, de aceea puteți prepara bucate delicioase și aromate, pline de gust și savoare. “Mâncarea de fasole verde cu cartofi noi” este alegerea ideală pentru zilele călduroase de vară. Deși este o rețetă foarte simplă, veți obține o mâncare foarte gustoasă, consistentă și aromată. Această mâncare este o garnitură excelentă pentru carne sau pește, dar poate fi servită și ca fel principal. Savurați-o cu plăcere!

Ingrediente

-1 kg de fasole verde păstăi (proaspătă sau congelată)

-800 g de cartofi noi

-1-2 cepe

-2-3 căței de usturoi

-ulei

-sare și piper negru proaspăt măcinat

-pătrunjel proaspăt

-câteva bucăți de bacon (opțional)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Curățați cartofii, spălați-i și tăiați-i bucăți mari. Dacă cartofii sunt mici, atunci lăsați-i întregi.

2. Spălați fasolea verde și curățați-o de codițe.

3. Tăiați fasolea verde în bucăți de 3-4 cm.

4. Încingeți bine uleiul într-un ceaun sau într-o cratiță cu fundul gros și prăjiți cartofii pe jumătate. Asezonați-i cu sare și piper după gust.

5. Curățați ceapa și tăiați-o mărunt. Încingeți o tigaie cu ulei, adăugați ceapa, sărați-o un pic și prăjiți-o până va deveni moale.

6. Adăugați fasolea verde, sărați după gust, amestecați, acoperiți tigaia cu capac și înăbușiți la foc mediu timp de 5-7 minute. Apoi asezonați cu piper după gust și adăugați usturoiul mărunțit. Amestecați. Dacă folosiți fasole verde congelată, atunci nu trebuie s-o prăjiți, adăugați-o direct în cartofi.

7. Adăugați fasolea verde în cartofi, amestecați atent, acoperiți ceaunul cu capac și înăbușiți până vor fi cartofii gata (la dorință adăugați bacon tăiat mărunt). Dacă este necesar, adăugați un pic de apă fiartă. Serviți mâncarea cu verdeață tocată.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1