Ficat de vită care se topește în gură: acest mod de prăjire este unul de succes 100 %!

Ficatul de vită este un produs foarte ieftin, însă bogat în proteine, fier și vitamine. Ficatul este foarte gustos, dacă știți cum să-l preparați. Echipa Bucătarul.eu vă dezvăluie câteva trucuri pentru prepararea ficatului, datorită cărora veți obține un ficat moale și suculent.

Trebuie să atrageți o atenție deosebită la prăjirea ficatului. Cu cât veți prăji ficatul mai puțin timp, cu atât va fi mai gustos și moale. Preparați ficatul corect și veți obține o mâncare delicioasă și gingașă, care se va topi în gură.

Cum să scoateți ușor pielea de pe ficat

Folosiți un truc simplu ca să scoateți pielița ușor. Puneți ficatul spălat într-un bol și turnați deasupra apă clocotită, astfel încât să-l acopere complet. Lăsați ficatul să stea timp de 20 de secunde, apoi scoateți-l imediat pe un tocător.

Desfaceți pielița cu cuțitul și trageți-o – aceasta se va îndepărta ușor fără sa rămână resturi. Apoi tăiați atent canalele biliare. Dacă veți omite acest pas, atunci ficatul va avea un gust amar.

Cum și cât să prăjiți ficatul

1. Înmuiați ficatul curățat în lapte timp de 1-3 ore. Nu trebuie să ignorați acest pas, deoarece laptele înmoaie ficatul și elimină mirosul specific.

2. Apoi tăiați ficatul bucățele cu grosimea de aproximativ un deget (1-1.5 cm).

3. Treceți toate bucățelele de ficat prin făină și scuturați excesul. Puneți ficatul într-o tigaie încinsă bine cu ulei și prăjiți-l câte 2 minute pe fiecare parte.

4. Asezonați ficatul cu sare și condimente doar după prăjire.

Ca să prăjiți ficatul corect, trebuie să țineți cont de câteva sfaturi de preparare:

1. Pentru prăjire trebuie să alegeți un produs proaspăt. Atunci când apăsați ficatul se formează o gaură, care trebuie să dispară imediat.

2. Nu tăiați ficatul prea subțire, în caz contrar nu veți obține un ficat suculent.

3. Temperatura tigăii. Dacă veți prăji ficatul într-o tigaie prea încinsă, atunci acesta se va arde la exterior, iar în interior va rămâne crud. Dacă temperatura tigăii va fi mică, atunci mâncarea va fi uscată și nu va avea gust.

4. Timpul de preparare depinde de grosimea bucăților de ficat. Orientați-vă după culoarea tăieturii: de îndată ce se va întuneca până la jumătate, puteți întoarce bucățica. Dacă veți ține ficatul prea mult timp în tigaie, acesta cu siguranță va fi rigid.

5. De asemenea, puteți verifica ficatul dacă este gata, străpungându-l cu un cuțit. Dacă ficatul lasă suc transparent, înseamnă ca este gata, iar un lichid de culoare roz ne indică faptul că nu este prăjit suficient.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1