Am fiert sfecla, morcovul și cartofii…. o rețetă deloc banală!

Faimoasa și preferata de toți salata ”Șuba” cu siguranță va fi prezentă în majoritatea familiilor, la cina de Revelion. Dacă doriți să serviți deliciu preferat într-un mod original, vă îndemnăm să pregătiți această ruladă delicioasă cu legume și pește. Pentru toți amatorii de pește, acesta va fi aperitivul perfect. Experimentați cu peștele preferat și bucurați-i pe cei dragi cu un deliciu irezistibil.

INGREDIENTE

-2 sfecle

-1 cartof

-1 ceapă

-1 lingură suc de lămâie

-1 linguriță de zahăr

-1 morcov

-130-150 g file de somon

-3-4 frunze de salată

-maioneză după gust

-sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Fierbeți sfecla, morcovul și cartoful într-o cratiță cu apă și puțină sare. Lăsați-le să se răcească și curățați-le. Tăiați felii subțiri 1.5 sfecle. Dați sfecla rămasă, morcovul și cartoful prin răzătoare.

2. Curățați ceapa și tăiați-o jumătăți de rondele, cât mai subțire. Amestecați-o cu zahărul și sucul de lămâie. Lăsați-o să se marineze timp de 10 minute.

3. Tapetați un suport de bambus cu folie alimentară. Aranjați pe acesta feliile de sfeclă (suprapuneți-le puțin), asemenea solzilor de pește. Acoperiți cu sfecla rasă și ungeți cu un strat subțire de maioneză.

4. Aranjați morcovul ras, apoi cartoful și ungeți cu maioneză. Păstrați o distanță de la marginile stratului cu felii de sfeclă. Aranjați frunzele de salată, peștele și ceapa marinată.

5. Cu ajutorul suportului de bambus, rulați cât mai strâns. Înveliți rulada în folie alimentară și dați-o la frigider pentru 2-3 ore. Tăiați rulada felii și aranjați-le pe un platou.

Notă: La dorință, somonul poate fi înlocuit cu file de hering sau alt pește după gust.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1