File de pește alb la cuptor, servit într-un mod pe cât se poate de original!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă grozavă de pește la cuptor. Pentru a ne atrage atenția, acum felul de mâncare ar trebui să fie nu numai gustos, ci și original. După această rețetă, peștele se prepară puțin diferit – în ”coșulețe” de hârtie de copt, porționat. În această rețetă totul este perfect: un aspect elegant și un gust delicios. Peștele se gătește foarte simplu și într-un timp record, chiar fără bătăi de cap. Pregătiți și bucurați-i pe cei dragi cu delicii aspectuoase și foarte gustoase.

INGREDIENTE  

– 500 g file de pește alb

– 150 g cașcaval

– 40 g de smântână

– 1/3 de lămâie (suc)

– sare după gust

– piper negru măcinat după gust

– 2 ouă

– 100 g de roșii

– 1 legătură de verdeață

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Spălați și curățați peștele. Îndepărtați oasele peștelui și tăiați-l cuburi mari. Puneți peștele într-un bol și stropiți-l cu suc de lămâie. Potriviți peștele alb cu sare și piper negru după gust. Amestecați ingredientele.

2. Dați cașcavalul prin răzătoarea mare. Spălați verdeața, zvântați-o și tăiați-o mărunt. Spălați roșiile și tăiați-le pe porțiuni de mărimea dorită.

3. Uniți într-un bol aparte ouăle cu smântâna, cașcavalul ras și verdeața. Amestecați compoziția și combinați-o cu bucățile de pește.

4. Luați hârtie de copt și faceți din aceasta niște ”coșulețe”. Tăiați niște fragmente de hârtie de copt, cu dimensiunea de 23 x 29 cm. Pliați fiecare fragment în formă de acordeon, apoi legați capetele pe ambele părți cu o ață. Desfaceți hârtia pe mijloc.

5. Așezați ”coșulețele” pe tava de copt și umpleți-le cu compoziția de pește. Deasupra puneți niște roșii.

6. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru 20-25 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

7. Servirea deliciului porționat, în ”coșulețe” este foarte originală. Uimiți oaspeții cu gustări savuroase și aspectuoase în același timp.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1