Foietaj cu parizer – o gustare delicioasă și rapidă din doar 2 ingrediente!

Dacă vă doriți o gustare rapidă, gustoasă și sățioasă, atunci această rețetă este alegerea ideală. Foietajul cu parizer este delicios, foarte aspectuos și se prepară din doar 2 ingrediente într-un timp record. Vă recomandăm cu drag această rețetă simplă, rapidă, ieftină și foarte gustoasă!

Ingrediente

-500 g de aluat foietaj fără drojdie

-250 g de parizer

-1 lingură de ulei

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Decongelați aluatul și întindeți-l într-un strat subțire.

2. Tăiați aluatul în cercuri cu diametrul aproximativ egal cu cel al parizerului. Pentru o porție veți avea nevoie de 3 cercuri.

3. Așezați pe un cerc de foietaj o felie de parizer, apoi un cerc de aluat și deasupra încă o felie de parizer. Acoperiți salamul cu ultimul cerc de foietaj.

4. Faceți deasupra 5 incizii în foietaj, ca în imaginea de mai jos. Mai întâi faceți o tăietură în mijloc, nu tăiați foietajul până la capăt. Apoi faceți câte 2 tăieturi în părțile opuse: în partea stânga și dreapta câte o tăietură dinspre centru și 2 la margini cu o pantă mai mare.

5. Apoi formați foietajul din stânga spre dreapta. Lăsați prima bucată tăiată și întoarceți a doua bucată cu tăietura în sus. Întoarceți a treia parte tăiată în sus, apoi răsuciți al patrulea capăt, al cincilea și al șaselea.

6. Formați astfel toate foietajurile și așezați-le într-o tavă unsă cu ulei.

7. Puneți tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade și coaceți foietajul timp de 15-20 de minute.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1