Foietaj cu pui și cașcaval – o gustare cu adevărat specială, căreia nu-i veți putea rezista!

Aluatul foietaj este de mare ajutor pentru toate gospodinele. Din acesta se prepară diverse delicii, într-un timp record și fără bătăi de cap. Vă prezentăm o rețetă de pateuri cu pui și cașcaval, ce au un aspect deosebit. Rumene și crocante, cu umplutură suculentă, acestea nu vor lăsa pe nimeni indiferent. Veți fi uimiți cât de repede vor dispărea de masă.

INGREDIENTE

– 500 g de aluat foietaj cu drojdie

– 2 pulpe de pui

– 1 ceapă

– 100-150 g de cașcaval

– sare

– piper negru măcinat

– ulei vegetal

– 1 ou

– 1 albuș

– făină

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Dezghețați aluatul foietaj la temperatura camerei.

2. Pregătiți umplutura: dați cașcavalul prin răzătoarea mare.

3. Spălați pulpele de pui și uscați-le cu ajutorul unui prosop de hârtie. Desprindeți carnea de pe os și tăiați-o cuburi. Prăjiți carnea pe o tigaie încinsă cu ulei, la foc mare, timp de 3-4 minute. Potriviți cu sare și piper.

4. Curățați ceapa și tăiați-o rondele. Prăjiți ceapa aparte, pe o tigaie încinsă cu ulei, la foc mic, până aceasta se va rumeni ușor.

5. Bateți albușul într-un vas mic.

6. Presărați suprafața de lucru cu făină și aranjați aluatul. Împărțiți-l în părți egale. Luați fiecare porție de aluat și întindeți-o într-un blat mic (mișcați făcălețul într-o singură direcție). Aranjați pe acesta ceapa prăjită, apoi puțină carne.

7. Presărați cu cașcavalul ras. Tăiați partea liberă de aluat cu un cuțit special.

8. Acoperiți pateul cu marginea liberă a aluatului. Lipiți marginile (apăsați-le cu degetele sau cu o furculiță) și ungeți pateurile cu albușul bătut. Formați celelalte pateuri din ingredientele rămase.

9. Bateți un ou într-un vas cu ajutorul furculiței. Tapetați tava de copt cu hârtie. Aranjați pateurile pe tavă și ungeți-le cu oul bătut. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180 grade pentru 30-40 de minute, până se rumenesc. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1