Foietaje delicioase, pe bază de chefir.

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă fascinantă de prăjiturele din aluat foietaj. Aromatele și apetisantele delicii se prepară pe bază de chefir, foarte simplu. Chiar și un novice în arta culinară se va isprăvi frumos. Din cele mai accesibile ingrediente veți obține cele mai gustoase și fine prăjiturele de casă, care sunt perfecte pentru micul dejun.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT

– 500 g de făină cernută

– 250 ml de chefir

– 250 g de unt

– 2-3 prize de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

INGREDIENTE ALUAT FĂRÂMICIOS  

– 150 g de unt (preventiv congelat)

– 150 g de zahăr

– 120 g de făină cernută

– 10 g de zahăr vanilat

– zahăr pudră pentru decor

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Turnați făina cernută într-un castron. Luați untul, tăvăliți-l în bolul cu făină și dați-l prin răzătoarea mare.

2. Turnați în bolul cu ingrediente chefirul și adăugați sare după gust. Frământați aluatul, apoi modelați o bilă. Înfășurați aluatul în folie alimentară și dați-l la frigider pentru 1 oră.

3. Pregătiți aluatul fărâmicios: amestecați într-un bol făina cernută cu untul, zahărul și zahărul vanilat. Frecați ingredientele manual, până veți obține un aluat fărâmicios. Dați bolul cu aluat la frigider.

4. Luați aluatul foietaj, îndepărtați folia și mai frământați-l puțin. Redați-i aluatului o formă cilindrică, apoi împărțiți-l în 6 părți egale.

5. Întindeți câte un blat, dreptunghiular sau rotund, din aluatul împărțit, cu grosimea de 1,5 – 2 mm.

6. Suprapuneți toate blaturile într-un teanc, presărându-le cu aluatul fărâmicios între ele. Ar trebui să obțineți: șase blaturi de aluat și cinci straturi de fărâmituri. Vă recomandăm să împărțiți aluatul fărâmicios preventiv în 5 părți egale.

7. Tăiați marginile informe a ”prăjiturii” stratificate. Tăiați ”prăjitura” pe porțiuni de mărimea dorită, folosind cuțitul.

8. Aranjați prăjiturelele pe tava tapetată cu hârtie. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 30-40 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

9. Scoateți deliciul din cuptor și lăsați-l puțin să se răcească. Aranjați frumos prăjiturelele apetisante pe un platou de servit. La dorință, puteți decora foietajele cu zahăr pudră.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1