Cartofi prăjiți ca la fast-food – varianta sănătoasă de gătit acasă. Fără nici un gram de ulei și sunt gata în doar 15 minute!

Chiar dacă cartofii prăjiți sunt preferați atât de adulți, cât și de copii, deseori aceștia se dovedesc a fi destul de nocivi. Dacă aveți poftă de cartofi rumeni și crocanți, vă îndemnăm să renunțați la localurile de fast food și să-i pregătiți acasă. Vă prezentăm o rețetă de cartofi prăjiți delicioși, ce se prepară uimitor de simplu și rapid. Descoperiți un truc deosebit, cu ajutorul căruia veți obține cei mai delicioși cartofi. Bucurați-i pe cei dragi cu o gustare delicioasă și inofensivă.

INGREDIENTE

-500 g de cartofi

-1 linguriță boia de ardei

-0.5 linguriță de sare

-piper negru măcinat

-1 albuș

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Spălați și curățați cartofii. Tăiați-i pai.

2. Aranjați cartofii într-o strecurătoare și spălați-i bine. Este necesar să îndepărtați tot amidonul. Astfel, cartofii vor fi crocanți.

3. Aranjați cartofii pe un prosop de hârtie. Lăsați-i să se usuce.

4. Bateți albușul cu ajutorul unei furculițe. Adăugați sarea, boiaua de ardei și piperul negru măcinat. Amestecați bine.

5. Aranjați cartofii într-un bol mai adânc. Turnați peste aceștia sosul obținut și amestecați.

6. Tapetați o tavă de copt cu hârtie și aranjați pe aceasta cartofii (într-un singur strat). Păstrați o distanță între aceștia.

7. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 220°C pentru 10-15 minute, până acesta se va rumeni. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Serviți cartofii cu sosul preferat.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1