Un adevărat frigărui de pui, fără grătar și fără bătăi de cap. Mănânci și nu te mai saturi!

Vă prezentăm o rețetă de frigărui delicioase de pui. Din cele mai simple ingrediente obțineți cea mai aromată, rumenă și delicioasă carne, pentru care nu aveți nevoie de un grătar în aer liber. Datorită marinării cu ceapă și unei tehnici speciale de prăjire, cu ajutorul unei tigăi simple îi veți uimi pe cei dragi cu o cină deosebit de savuroasă.

INGREDIENTE

-6 șolduri de pui

-1 lingură de oțet 9%

-1-2 căței de usturoi

-1 ceapă

-1 linguriță de zahăr

-sare

-piper negru măcinat

-ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Curățați ceapa și tăiați-o jumătăți de rondele. Adăugați în vasul cu ceapă zahărul și oțetul. Amestecați cu mâinile (pisați puțin ceapa).

2. Spălați șoldurile de pui și uscați-le pe un prosop de hârtie. Îndepărtați grăsimea în exces (la dorință, puteți îndepărta pielea). Întretăiați carnea în câteva locuri.

3. Curățați și presați usturoiul. Frecați carnea cu piper negru măcinat și usturoi presat.

4. Așezați carnea de pui într-o formă de copt, cu pielea orientată în jos. Presărați cu ceapă marinată deasupra și dați carnea la frigider pentru 5-6 ore.

5. Scoateți carnea din frigider și îndepărtați ceapa.

6. Așezați șoldurile de pui într-o tigaie cu ulei încins, cu pielea orientată în jos. Acoperiți tigaia cu un capac și prăjiți carnea la foc mare, până se va rumeni.

7. Întoarceți șoldurile pe partea cealaltă și faceți focul mai mic. Acoperiți-le cu capac și prăjiți-le timp de 15-20 de minute.

8. Prăjiți ceapa marinată într-o altă tigaie. Cu 5 minute înainte ca șoldurile de pui să fie gata acoperiți-le cu ceapa prăjită și gătiți carnea fără capac. Serviți carnea cu sosul preferat.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1