Frigărui din cartofi și bacon la cuptor – preparați și dvs o astfel de cină delicioasă, din cele mai simple ingrediente!

Când aveți pofta de ceva nou și doriți să vă răsfățați puțin, încercați să preparați frigărui în pungă de copt. Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă interesantă de frigărui din cartofi. Acest deliciu se prepară din cele mai accesibile produse și foarte simplu. Se obțin foarte gustoase și se combină cu orice sos.

INGREDIENTE 

– 5-6 cartofi

– 200 g de bacon

– 100 g de slănină

– 50 ml de ulei vegetal

– sare

– piper negru măcinat după gust

– boia roșie după gust

– condimentele preferate după gust

– 150-200 g de cașcaval (la dorință)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Curățați și spălați cartofii. Tăiați cartofii rondele.

2. Tăiați bacon-ul și slănina cuburi mari (aproximativ de mărimea rondelei de cartof).

3. Formați frigăruile pe un bețișor de lemn, alternând rondelele de cartofi cu bacon și slănină. Procedați similar cu produsele rămase.

4. Pregătiți sosul pentru a unge frigăruile: turnați într-un bol mic ulei vegetal. Adăugați câte 0,5 linguriță de sare, piper negru măcinat ,boia roșie și condimentele preferate după gust. Amestecați bine sosul obținut, folosind o linguriță.

5. Pregătiți o pungă de copt și așezați-o pe o tavă. Ungeți bine, fiecare frigărui cu sosul preparat, folosind pensula de silicon. Așezați frigăruile în punga de copt. Legați capătul pungii, folosind ața de bucătărie.

6. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C, pentru 40-45 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

7. Dați cașcavalul prin răzătoarea mică.

8. După timpul expirat de coacere, cu mare grijă, tăiați punga cu ajutorul unui foarfec. Faceți testul scobitorii la cartofi. Trebuie să obțineți niște frigărui cu cartofi moi.

9. Presărați frigăruile cu cașcavalul ras. Opriți focul cuptorului.

10. Întoarceți tava la cuptor, pentru aproximativ 5 minute, până se va topi cașcavalul. Așezați deliciul apetisant pe un platou și serviți cu mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi

1