Frigăruie din inimioare de pui – dispare imediat de pe masă!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă grozavă de frigărui de inimioare de pui la cuptor – un deliciu cu o aromă îmbietoare și gust intens. Frigăruile apetisante vă vor cuceri din prima, nimeni nu va rămâne indiferent! Din cele mai accesibile ingrediente obțineți un deliciu aromat și rumen, care va dispărea primul din farfurie. Marinada simplă, dar gustoasă oferă cărnii un gust intens. Preparați o salată proaspătă sau niște legume la grătar și savurați frigăruile minunate alături de cei dragi.

INGREDIENTE  

– 600 g inimioare de pui

– 1 lingură de miere

– 1 ceapă

– 3 linguri sos de soia

– 5 ml de oțet

– sare după gust

– piper negru măcinat după gust

– muștar după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Curățați și spălați foarte bine inimioarele de pui, apoi aranjați-le pe prosop de hârtie, pliat în 3-4 straturi. Zvântați inimioarele de jur împrejur.

2. Pregătiți marinada: curățai, spălați și tocați, folosind blenderul 1 ceapă.

3. Amestecați într-un vas ceapa tocată cu oțetul, sosul de soia, mierea, niște sare și piper negru măcinat după gust.

4. Răspândiți sosul peste carne și amestecați bine ingredientele. Acoperiți bolul cu capac și dați carnea la frigider pentru cel puțin 1 oră, să se macereze.

5. Luați bețișoarele pentru frigărui și puneți-le într-un bol cu apă, pentru 30 de minute. Acest lucru nu-i va permite bețișoarelor să se ardă în cuptor.

6. Înfigeți inimioarele de pui pe bețișoare, apoi aranjați-le pe tava de copt. Turnați marinada rămasă în tavă.

7. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 30-35 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

8. Scoateți deliciul rumen și aromat din cuptor, puneți-l pe un platou și serviți-l cu cea mai mare plăcere alături de niște legume la grătar sau salată proaspătă.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1