Frittata delicioasă cu cartofi – un deliciu veritabil spaniol, chiar la tine în bucătărie!

Cele mai gustoase feluri de mâncare sunt cele ce se prepar din ingrediente simple. Frittata este unul dintre ele. Vă prezentăm o rețetă de frittata delicioasă cu cartofi, șuncă și cașcaval. Aceasta se obține extrem de gustoasă și aromată. O puteți servi la prânz, cină sau când nu dispuneți de prea mult timp liber pentru a pregăti o gustare. Frittata se prepara rapid și din orice ingrediente care le aveți la dispoziție. Obțineți o mâncărică delicioasă, aromată și sățioasă, pentru familia dvs dragă.

INGREDIENTE

– 3 cartofi

– 1 ceapă

– 4 ouă

– 1 ardei gras roșu

– 100 g de șuncă

– 30 g de cașcaval

– sare

– piper negru măcinat

– verdeață la dorință

– ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Curățați și tăiați ceapa rondele. Prăjiți-o într-o tigaie încinsă cu ulei.

2. Spălați și curățați ardeiul roșu. Îndepărtați cotorul cu semințe și tăiați-l cuburi. Dați ardeiul tăiat în tigaia cu ceapă. Înăbușiți timp de 5 minute.

3. Spălați cartofii și fierbeți-i. Curățați-i și tăiați-i cuburi. Adăugați cartofii în tigaia cu ceapă și ardei. Prăjiți până obțineți o crustă aurie. Potriviți cu sare și piper negru măcinat.

4. Tăiați șunca cuburi. Bateți ouăle într-un vas și adaugați șunca.

5. Aranjați legumele prăjite în forma de copt, preventiv unsă cu ulei. Turnați amestecul de ouă cu șuncă peste legume.

6. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180-200 grade pentru 10-13 minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

7. Dați cașcavalul prin răzătoarea mare. Presărați frittata cu cașcavalul ras și întoarceți-o la cuptor pentru 2-3 minute. La dorință, decorați cu verdeață.

Notă: Valoarea nutritivă pentru 100 g – 273 Kcal, Proteine/Grăsimi/Glucide — 15.4/15.1/19.5.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1