Sunt așa gustoși… Încearcă și tu acești tocinei din varză și o să te îndrăgostești de ei instant!

“Fuchki” este o mâncare veche din bucătăria ucraineană, care se prepară foarte simplu din cele mai accesibile ingrediente. Seamănă cu oladiile, doar că se prepară cu varză murată. Veți obține o mâncare incredibil de apetisantă și gingașă, care se servește cu smântână sau poate completa o supă sau o ciorbă. De asemenea, acestea pot fi servite cu orice sos. Savurați-le cu plăcere.

INGREDIENTE

-250 ml de lapte

-250 g de făină

-250 g de varză murată

-100 g de ceapă

-3 ouă

-1 priză de bicarbonat de sodiu

-0.5 linguriță de zahăr

-sare și piper

-chimen după gust

-ulei

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Cerneți făina într-un bol adânc, presărați zahărul, bicarbonatul, sarea și piperul. Amestecați bine toate ingredientele.

2. Spargeți ouăle în amestecul obținut și turnați laptele. Amestecați până la omogenizare.

3. Curățați ceapa și mărunțiți-o. Stoarceți varza de excesul de lichid. Puneți ingredientele pregătite în aluat, presărați chimenul și amestecați. Consistența aluatului este un pic mai lichidă decât cea pentru oladii și mai densă decât la clătite. Dacă masa este prea densă, atunci mai adăugați lapte, iar dacă este prea lichidă – mai adăugați făină.

4. Încingeți o tigaie cu ulei și prăjiți fuchki ca oladiile obișnuite. Așezați oladiile pe prosoape de hârtie, ca să se absoarbă excesul de ulei și puneți-le pe un platou. Serviți-le cu smântână, supă sau orice sos.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!