Fursecuri cu cremă ”Nuci umplute” – un desert deosebit, la fel de delicios precum în copilărie!

Fursecurile ”Nuci umplute” reprezintă un desert deosebit de delicios, preferat de mulți dintre noi încă din copilărie. Dacă doriți să vă bucurați familia cu un deliciu original, rețeta de mai jos este una pe cât se poate de bună. Vă prezentăm cel mai simplu mod de preparare a fursecurilor cu cremă. Acestea se obțin foarte fragede, cu cremă fină și foarte aromată.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT

-200 g de unt

-4 ouă

-1 pahar de zahăr

-1 pachețel praf de copt

-coajă de lămâie sau esență de lămâie

-făină

-sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ

-50 g pudră de cacao

-125 ml de apă

-150 g de zahăr

-1 pachet de unt

-4 gălbenușuri

-esență de rom

-nuci tocate

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Pregătiți aluatul: amestecați ouăle cu zahărul și sarea. Adăugați untul moale (la temperatura camerei), praful de copt (sau bicarbonatul de sodiu stins cu oțet) și coaja rasă de lămâie (sau câteva picături esență de lămâie). Obțineți o masă omogenă. Treptat, adăugați făina cernută și amestecați. Trebuie să obțineți un aluat omogen și elastic.

2. Formați din aluat niște bile de mărime medie, apoi așezați-le în forma bine încălzită.

3. Pregătiți crema: într-o cratiță mică, amestecați pudra de cacao cu 75 g de zahăr. Turnați în cratiță apa și amestecați. Puneți cratița pe foc (la foc mic).

4. Bateți gălbenușurile cu zahărul rămas. Amestecând încontinuu, turnați gălbenușurile bătute în cratița cu cremă. Fierbeți crema la foc mic (sau la baia de aburi) până aceasta se va îngroșa. Obțineți o cremă asemănătoare cu smântână. Luați crema de pe foc și lăsași-o să se răcească.

5. Topiți puțin untul, apoi amestecați-l cu ajutorul unui mixer, până veți obține o spumă. Adăugați crema (la temperatura camerei) și amestecați. Obțineți o cremă omogenă.

6. Adăugați nucile tocate și esență de rom după gust. Amestecați.

7. Umpleți nucile cu cremă și asamblați fursecurile.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1