Fursecuri de casă ”Cale cu cremă” – un desert deosebit de aspectuos, ce poate fi pregătit de oricine!

Fursecurile ”Cale cu cremă” reprezintă un desert deosebit de aromat și aspectuos, ce cu siguranță nu se găsește în comerț. Uimitor, dar acesta se prepară foarte simplu, din cele mai accesibile ingrediente. Obțineți un deliciu din aluat foarte fin, cu cremă de albuș și decor din coajă de portocală, cu o aromă irezistibilă. Este un desert atât de delicios, încât se topește în gură. Un adevărat răsfăț pentru papilele gustative.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT

-2 ouă

-140 g de zahăr (6 linguri pline)

-70 g de făină (5 linguri pline)

-5 g de zahăr vanilat

-1 priză de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ

-2 albușuri

-30 g de zahăr

-1 priză de sare

-1 priză de acid citric

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU SIROP

-100 g de zahăr

-30 ml de apă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU DECOR

-coajă de portocală sau o jumătate de măr

-miere naturală (lichidă)

-zahăr

-frunze de mentă (la dorință)

-zahăr pudră

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Pregătiți aluatul: într-un bol mai adânc, bateți ouăle cu sarea,  zahărul tos și cel vanilat. Folosiți un mixer la viteză medie. Amestecați până veți obține o masă pufoasă, volumul căreia trebuie să se dubleze.

2. Treptat, adăugați făina cernută. Amestecați bine după fiecare porție. Obțineți un aluat omogen și lichid.

3. Tapetați o tavă de copt cu hârtie (sau ungeți-o cu ulei și presărați-o cu puțină făină). Turnați câte o lingură de aluat pe tavă, formând niște blaturi mici, rotunde și subțiri

4. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C pentru 5 minute, până aluatul se va rumeni.

5. Cu ajutorul unui cuțit, desprindeți aluatul de pe hârtie și rulați fursecurile în forma unei cale (aduceți două margini spre centru și lipiți partea de jos). Rulați-le într-un tempou mai rapid, înainte ca acestea să se răcească.

6. Pregătiți siropul: Turnați zahărul și apa într-o cratiță mică. Puneți cratița pe foc și aduceți siropul până la fierbere. Fierbeți siropul timp de 5-7 minute. În nici un caz nu-l amestecați.

7. Bateți 2 albușuri cu sarea și acidul citric, folosind un mixer. Obțineți o spumă. Măriți viteza mixerului și treptat, adăugați zahărul. Amestecați până veți obține o spumă cu vârfuri stabile.

8. Cu un jet subțire, turnați siropul în spuma de albușuri și amestecați încontinuu, la viteză mare. Amestecați până crema se va răci. Obțineți o cremă foarte densă, cu vârfuri stabile.

9. Turnați crema într-un sac pentru patiserie. Umpleți biscuiții cu cremă. Străduiți-vă să-i umpleți cât mai repede, astfel încât crema să nu să se încălzească și să nu devină prea lichidă.

10. Spălați bine coaja de portocală și aranjați-o pe un prosop de hârtie. Tăiați-o pai lung și subțire. Dacă preferați merele – doar tăiați-le felii.

11. Înmuiați o fâșie de coajă de portocală în miere, apoi treceți-o prin zahăr. Fixați-o pe cremă. Decorați astfel toate fursecurile.

12. Presărați-le cu zahăr pudră și decorați-le cu frunză de mentă (la dorință).

Notă: Din cantitatea de ingrediente prezentată mai sus, obțineți 27 de fursecuri.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1