Fursecuri dietetice cu brânză de vaci și mere – un desert desăvârșit!

Fursecurile de casă reprezintă un deliciu aromat și aspectuos, gustul cărora nu se compară cu a celor din comerț. Vă prezentăm o rețetă de fursecuri din brânză de vaci, cu puține calorii, ce se prepară foarte simplu, din cele mai accesibile ingrediente. Obțineți un deliciu extrem de fraged, gingaș și sănătos, ce se combină ideal cu o ceașcă de ceai, cafea sau lapte.

INGREDIENTE

– 200 g brânză de vaci

– 100 g de chefir sau iaurt natural

– 250 g de făină

– 1-2 mere

– 10 lingurițe de zahăr

– 0,5 linguriță de sare

– scorțișoară

– zahăr pudră

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Frecați brânza de vaci cu o furculiță sau treceți-o printr-o sită.

2. Adaugați 9 linguri de zahăr și sarea. Amestecați ingredientele cu ajutorul unui blender.

3. Puneți amestecul de brânză într-un bol, adăugați chefirul și făina cernută. Frământați aluatul. Presărați suprafața de lucru cu făină și iar frământați, până obțineți un aluat moale și elastic.

4. Spălați și decojiți merele. Îndepărtați cotorul cu semințe și tăiați merele felii subțiri.

5. Împărțiți aluatul în două părți egale. Întindeți câte un blat subțire, cu grosimea de aproximativ de 2-3 mm. Tăiați blaturile în pătrate, cu latura de aproximativ 5 cm.

6. Aranjați pe fiecare pătrat de aluat câte o felie de măr, pe diagonală. Potriviți cu zahăr și scorțișoară. Pliați aluatul în formă de plic, precum în poza de mai jos.

7. Tapetați cu hârtie o tavă de copt și aranjați pe aceasta fursecurile. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180-200 grade pentru 20 de minute, până se vor rumeni ușor. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

8. Scoateți tava cu fursecuri din cuptor și acoperiți-le cu un prosop. Lăsați să se răcească. Aranjați deliciul pe un platou și decorați cu zahăr pudră.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!