Fursecuri fragede cu magiun – un deliciu perfect pentru a fi servit la ceai!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă perfectă de biscuiți cu magiun. O rețeta de nota zece, ce se prepară simplu și rapid. Pe lângă faptul că veți avea nevoie de doar 10-15 minute pentru a găti fursecurile de casă, veți obține un deliciu deosebit de gustos, aromat, rumen și fraged. Bucurați-i pe cei dragi cu cele mai apetisante prăjituri de casă.

INGREDIENTE  

– 350 g de făină cernută

– 120 g de unt

– 100 g de smântână

– 50 g de zahăr

– 1 ou

– 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu stins cu oțet

– 1/4 linguriță de sare

– magiun sau dulceață pentru umplutură

– zahăr pudră pentru decor

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Puneți făina cernută într-un castron. Treceți untul rece prin făină și dați-l prin răzătoarea mare. Frecați ingredientele, până obțineți un aluat fărâmicios.

2. Spargeți oul într-un bol aparte. Adăugați în bolul cu ou smântâna și zahărul. Mixați ingredientele, folosind telul, până obțineți o masă omogenă spumantă. Apoi adăugați sarea și bicarbonatul de sodiu stins cu oțet. Amestecați compoziția.

3. Turnați compoziția în castronul cu aluat. Amestecați aluatul cu spatula, apoi puneți-l pe masa înfăinată și frământați-l.

4. Împărțiți aluatul finit în 2 părți egale. Întindeți câte un blat dreptunghiular din aluatul împărțit, cu grosimea de aproximativ 3-4 mm.

5. Decupați aluatul în formă de pătrate, cu latura de aproximativ de 5 cm.

6. Aranjați pe centrul fiecărui pătrățel câte puțin gem. Răsuciți pătrățelele cu capetele opuse unul față de celălalt.

7. Ungeți tava de copt cu unt și așezați fursecurile. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 10-15 minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

8. Scoateți tava din cuptor și lăsați fursecurile să se răcească puțin. Aranjați desertul pe un platou de servit. La dorință, puteți presăra deliciul cu zahăr pudră.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1