Găluște apetisante, cu carne de pui și cartofi – prânzul preferat al întregii familii!

Doriți să-i surprindeți pe cei dragi cu un deliciu original? Vă prezentăm o rețetă de găluște apetisante cu carne de pui. Tehnologia preparării acestor găluște este puțin diferită de cea clasică. Obțineți niște găluște universale, ce pot fi atât dulci, cât și sărate. Acestea se servesc cu carne sau fructe de pădure, se fierb sau se prăjesc. Astăzi vă propunem să preparați găluște cu carne de pui și cartofi – un fel de mâncare cald și sățios, numai bun pentru prânz.

INGREDIENTE

– 0,5 pahar de apă fiartă

– 1 ou

– 0,5 linguriță de sare

– 2,5 pahar de făină

– 2 linguri de ulei

– unt

– 6 cartofi

– 2 pulpe de pui

– 2 căței de usturoi

– 1 morcov

– 1 ceapă

– sare

– condimente după gust

– 1 priză bicarbonat de sodiu

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Amestecați într-un bol untul cu sarea, bicarbonatul de sodiu, apa fierbinte și făina cernută. Frământați aluatul cu mâinile sau cu ajutorul robotului de bucătărie, până acesta devine elastic, asemănător cu cel pentru pelmeni.

2. Redați-i aluatului o formă rotundă și lăsați-l în bol. Acoperiți-l cu un prosop (sau bol) și lăsați-l să se odihnească pentru 20 minute.

3. Presărați suprafața de lucru cu făină cernută. Împărțiți aluatul în două părți egale. Întindeți fiecare parte de aluat într-un blat subțire. Ungeți blatul cu unt, apoi rulați-l și tăiați-l felii, cu grosimea de 2-3 cm.

4. Spălați și curățați legumele. Morcovul dați-l prin răzătoarea mică, presați usturoiul, ceapa tăiați-o rondele. Cartofii tăiați-i cuburi mari.

5. Îndepărtați pielea de pe pulpe. Spălați carnea și tăiați-o în porții de mărimea dorită. Prăjiți carnea pe o tigaie încinsă cu ulei, până obțineți o crustă rumenă.

6. Prăjiți ceapa și morcovul pe o altă tigaie încinsă cu ulei. Prăjiți-le până vor fi aproape gata și adăugați usturoiul.

7. Aranjați carnea la fundul unei cratițe mai mari. Potriviți-o cu sare și condimente. Turnați peste carne sucul din tigaie, ce sa format în timpul prăjirii.

8. Acoperiți carnea cu legumele prăjite, apoi adăugați cartofii. Potriviți cu sare. Turnați apă în cratiță, astfel încât cartofii să fie puțin acoperiți cu lichid.

9. Într-un vas mic turnați puțin ulei. Treceți fiecare gălușcă prin vasul cu ulei și aranjați-le în cratiță, peste cartofi.

10. Acoperiți cratița cu un capac, puneți-o pe foc și aduceți până la fierbere. Faceți focul mic și înăbușiți timp de 40 de minute. Periodic luați capacul și amestecați ușor găluștele, ca să nu să se lipească. Serviți deliciul cu smântână sau maioneză.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1