Găluște de cartofi cu carne – atunci când dorești să te răsfeți cu o mâncare absolut delicioasă…

“Găluștele ucrainene cu carne tocată” – o mâncare incredibil de gustoasă și sățioasă. Aluatul este aerat și ușor, iar umplutura suculentă îl completează excelent. Aceste găluște sunt deosebit de gingașe și aromate și sunt potrivite pentru prânz sau cină. Serviți găluștele cu smântână și ceapă prăjită sau unt.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT

-400 g de cartofi

-300-350 g de făină

-2 linguri de griș

-1 ou

-sare după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ

-250 g de file de pui

-1 ceapă

-30 ml de apă rece

-smântână pentru servire

-ceapă prăjită sau unt pentru servire

-sare și piper negru măcinat după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Aluatul. Curățați cartofii, tăiați-i, turnați deasupra apă și puneți-i la foc. Aduceți-i la fierbere, sărați-i și fierbeți-i la foc mic până vor fi gata. Scurgeți apa și pisați cartofii.

2. Lăsați să se răcească complet. Presărați grișul și adăugați oul în cartofii reci. Amestecați și presărați treptat făina cernută.

3. Frământați un aluat moale, care să se lipsească puțin de mâini.

4. Lăsați aluatul să se odihnească timp de 30 de minute.

5. Umplutura. Tăiați fileul și ceapa bucățele mici și mărunțiți-le în blender sau dați-le prin mașina de tocat. Asezonați cu sare și piper și turnați apa rece. Amestecați umplutura bine.

6. Presărați masa de lucru și mâinile cu făină. Împărțiți aluatul în bucățele și formați turte. Puneți în mijlocul turtelor câte o lingură de umplutură. Lipiți turtele bine sub formă de punguțe.

7. Rulați-le cu mâinile sub formă de biluțe. Fierbeți apa și sărați-o.

8. Puneți găluștele în apa clocotită și fierbeți-le până vor pluti la suprafață. Apoi reduceți focul și fierbeți-le timp de 8-10 minute.

9. Serviți găluștele de cartofi cu smântână și ceapă prăjită sau unt. Puteți presăra deasupra piper negru măcinat. Sunt foarte gustoase!

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1