Găluște ușor picante cu carne și legume – o mâncărică deosebit de gustoasă! Nici nu m-am așteptat la un astfel de succes!

Vă prezentăm rețeta unui fel de mâncare cald deosebit de delicios. Găluștele ușor picante, combinate cu carne și cartofi vă oferă o adevărată plăcere pentru papilele gustative. Dacă doriți să diversificați meniul de fiacre zi sau să vă surprindeți oaspeții cu un fel de mâncare original, atunci rețeta de mai jos este exact ceea de ce aveți nevoie. Rezultatul cu siguranță va fi peste măsura așteptărilor.

INGREDIENTE

-500 g de carne (vită sau pasăre)

-1 kg de cartofi

-1 ceapă

-1 morcov

-sare

-piper negru măcinat

-ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU GĂLUȘTE

-0.5 pahar de chefir

-1/4 linguriță bicarbonat de sodiu

-3 căței de usturoi

-făină

-mărar

-sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Curățați și tocați ceapa. Prăjiți-o într-o tigaie (sau ceaun) cu ulei încins, până se va înmuia.

2. Curățați morcovul și dați-l prin răzătoare. Adăugați-l în tigaia cu ceapă și amestecați. Înăbușiți timp de câteva minute.

3. Tăiați carnea bucăți mici și adăugați-o în tigaia cu legume. Potriviți cu sare și piper negru măcinat. Prăjiți până carnea se va rumeni puțin. Turnați în vas apă și înăbușiți până carnea va fi gata.

4. Într-un bol, amestecați chefirul cu bicarbonatul de sodiu și sarea. Treptat, adăugați făina și amestecați. Obțineți un aluat omogen și moale.

5. Spălați și curățați cartofii. Tăiați-i în 4 sau 6 părți. Prăjiți-i într-o tigaie cu ulei încins, până vor fi aproape gata. La dorință, cartofii pot fi fierți împreună cu carnea, fără a fi preventiv prăjiți.

6. Adăugați cartofii în vasul cu carne. Turnați în vas apă și amestecați.

7. Întindeți aluatul într-un blat subțire. Ungeți-l cu ulei vegetal (puteți folosi uleiul în care s-au prăjit cartofii), usturoi presat și presărați cu mărar tocat.

8. Rulați blatul și tăiați-l felii, cu grosimea de aproximativ 1.5 cm.

9. Când cartofii vor fi gata, adăugați în vas găluștele. Dacă este nevoie, mai adăugați apă. Acoperiți vasul cu un capac și fierbeți la foc mic timp de 15 minute. La dorință, presărați cu pătrunjel tocat.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1