Garnitura de orez, pregătită într-un mod nou!

Vă place garnitura de orez? Poate doriți o garnitură mai aromată și picantă? Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă bună și interesantă de garnitură de orez. Aceasta se prepară foarte simplu, dar ceva mai deosebit, este foarte gustoasă, plină de arome și puțin picantă. Spre mare surprindere, această rețetă nu este încă cunoscută de multe gospodine. Pregătiți garnitura după acestă rețetă și veți rămâne încântată.

INGREDIENTE  

– 200 g de orez

– 1 ceapă

– 2 pahare de apă

– 60 ml de ulei vegetal

– 20 g pastă de roșii

– 5 g de boia roșie

– 0,25 linguriță de ardei iute măcinat

– sare după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Curățați ceapa, spălați-o și tăiați-o cuburi mici. Prăjiți ceapa într-o tigaie adâncă încinsă cu ulei vegetal, până se va rumeni frumos. Presărați ceapa prăjită cu boia roșie și ardei iute măcinat. Adăugați pasta de roșii. Amestecați ingredientele, folosind spatula. Dacă pasta de roșii este acrișoară, atunci puteți adăuga puțin zahăr.

2. Pregătiți orezul: spălați-l bine, opăriți-l, apoi zvântați-l.

3. Adăugați orezul în tigaie, amestecați-l bine și prăjiți-l timp de 2-3 minute.

4. Turnați 2 pahare de apă în tigaia cu ingrediente și presărați-le cu sare după gust. Aduceți compoziția până la fierbere, apoi reduceți flacăra. Fierbeți orezul timp de aproximativ 16-18 minute, sub capac, la foc mic.

5. Opriți focul. Amestecați orezul aromat, apoi lăsați-l timp de 10 minute sub capac, ca să se pătrundă cu gustul și aromele ingredientelor. Garnitura este gata. Puteți servi orezul apetisant și puțin picant alături de niște cărniță prăjită sau legume la grătar.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1