Gem aromat de căpșuni, cu pectină! Pe timp de iarnă, ceaiul va fi deosebit de delicios!

Gemul de căpșuni este un deliciu deosebit de aromat. Acesta va bucura toată familia pe tor parcursul sezonului rece. Aflați în rețeta de mai jos unul din cele mai simple moduri de pregătire a gemului de căpșuni. Acesta se prepară uimitor de simplu, fiind numai bun chiar și pentru novicii în arta culinară. Vă asigurăm de faptul că acest gem va avea un succes răsunător în rândul familiei și a prietenilor.

INGREDIENTE 

-500 g de căpșuni

-300 g de zahăr

-10 g de pectină

-3 g de acid citric

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Spălați bine căpșunele și îndepărtați codițele. Tocați-le cu ajutorul unui blender, până veți obține un piure omogen.

2. Turnați piureul de fructe într-o cratiță. Adăugați zahărul și puneți cratița pe foc. Aduceți amestecul până la fierbere. Faceți focul mic și fierbeți încă timp de 7-10 minute. Amestecați periodic.

3. Adăugați acidul citric și amestecați.

4. Într-un bol mic, amestecați pectina cu 2 linguri de zahăr. Turnați amestecul obținut în cratiță. Fierbeți încă timp de 3-5 minute, amestecând încontinuu (mișcați lingura pe cerc).

5. Turnați gemul în borcane sterilizate și închideți-le cu capace. Lăsați-le să se răcească. Păstrați gemul la un loc răcoros.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1