Gem de mere dens, pregătit în condiții casnice! Se aseamănă mult cu o marmeladă delicioasă!

Lăsați vara să vă bucure chiar și in zilele geroase ale iernii. Deși în comerț există diverse gemuri de frcute, vă îndemnăm să le preparați în condiții casnice. Acestea sunt mult mai gustoase, aromate și naturale decât cele din comerț. Vă prezentăm o rețetă de gem de mere proaspăt și aromat. Pentru a obține un gem dens, vă dezvăluim ingredientul secret- Pectina, ce poate fi procurată în orice magazin. Obțineți un gem deosebit, cu gust dulce-acrișor.

INGREDIENTE

– 1 kg de mere (cel mai bine e să folosiți mere verzi)

– 700 g de zahăr

– 11 g de pectină

– 0,5 pahar de apă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Spalați merele. Îndepărtați cotorul cu semințe și decojiți-le. Taiați-le cuburi.

2. Puneți merele într-o cratiță mare. Turnați apa și puneți cratița pe foc. Gătiți la foc mic, până merele se înmoaie. Luați cratița de pe foc. Adăugați zahărul și pectina. Amestecați cu ajutorul unui blender manual, până obțineți o masă omogenă.

3. Fierbeți gemul de mere până acesta se va îngroșa. Gemul poate fi păstrat la frigider sau turnat în borcane pentru iarnă. Acesta este o umplutură perfectă pentru biscuiți, cornulețe și alte prăjituri de casă.

Notă: Puteți folosi mere de diverse soiuri, doar ajustați cantitatea de zahăr: pentru merele dulci folosiți mai puțin zahăr decât pentru cele dulci-acrișoare.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1