Gem jeleu de chihlimbar „Noapte sudică”: o aromă divină și un gust de basm!

Astăzi vă propunem o rețetă de gem în fața căreia este greu să rezistați. Culoarea roșie de chihlimbar, textura foarte plăcută și gustul de basm asigură un succes 100%. Acest gem se va mânca primul în timpul iernii.

Gemul-jeleu din piersici cu citrice este excelent din toate punctele de vedere. Cel mai important avantaj este prepararea simplă a acestuia. Din cantitatea de ingrediente propusă în rețetă va rezulta aproximativ 4.5 litri de gem. Este important să alegeți cele mai bune și mai frumoase fructe.

Sfat! Acest deliciu va fi și mai original dacă în timpul fierberii veți adăuga un pahar de nuci mărunțite. Cantitatea de zahăr poate fi micșorată, însă gemul va fi mai lichid, dar gustul același.

Important! Nu vă leneviți să dați în primul rând coaja de portocală prin răzătoare, apoi să îndepărtați stratul alb de coajă, și numai apoi să o dați prin mașina de tocat. În caz contrar gemul va avea un gust amărui.

INGREDIENTE

-2.2 kg de piersici

-1 lămâie

-1 portocală

-3 kg de zahăr

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Turnați peste lămâie și portocală apă fierbinte și lăsați-le pentru 30 de minute. Între timp îndepărtați sâmburii din piersici.

2. Tăiați în patru lămâia și portocala. Îndepărtați sâmburii. Radeți coaja de la portocală, îndepărtați stratul alb de coajă.

3. Dați prin răzătoare piersicii, apoi bucățile de lămâie cu tot cu coajă, apoi pulpa de la portocală. Adăugați în piureul de fructe coaja rasă de portocală și jumătate din cantitatea de zahăr.

4. Puneți cratița pe foc și fierbeți compoziția timp de 5 minute. Luați cratița de pe foc și puneți-o într-un loc răcoros timp de o zi. A doua zi adăugați cealaltă cantitate de zahăr și fierbeți din nou gemul timp de 5 minute.

5. Repartizați gemul în borcane sterilizate, capsați-le, puneți-le cu susul în jos, înveliți-le în plapume și lăsați-le astfel până se răcesc.

Gustul citricelor se evidențiază foarte mult, dar se combină armonios cu dulceața piersicilor.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1