Glazură de zahăr pe bază de gelatină – pentru o prăjitură de casă perfectă! Doar priviți cât de simplu se prepară!

Vă prezentăm rețeta unei glazuri deosebit de delicioase, pe bază de gelatină. Pe lângă faptul că nu conține ouă, aceasta se prepară doar din sirop de zahăr și gelatină. Important este faptul că procesul de pregătire este foarte simplu, în rezultat obținând o glazură deosebit de apetisantă și delicioasă, ce nu se fărâmă atunci când tăiați prăjitura. Aceasta este perfectă atât pentru cozonaci, cât și pentru chifle, checuri sau brioșe.

INGREDIENTE

-6 linguri de apă

-1 pahar de zahăr

-1 linguriță de gelatină

-2 lingurițe pudră de cacao

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Turnați în vasul cu gelatină 2 linguri de apă și amestecați. Lăsați amestecul la temperatura camerei, pentru 5 minute. Astfel, gelatina se va umfla.

2. Turnați zahărul într-o cratiță mică. Adăugați 4 linguri de apă și puneți cratița pe foc. Faceți focul mic. Amestecați încontinuu. Încălziți amestecul până tot zahărul se va topi.

3. Luați cratița de pe foc. Adăugați la zahărul topit gelatina. Amestecați până gelatina se va dizolva și veți obține o masă omogenă.

4. Bateți amestecul obținut cu ajutorul unui mixer, timp de 2- 3minute. Astfel glazura va deveni albă. Lăsați-o să se răcească puțin.

5. Când glazura va fi caldă, împărțiți-o în două părți egale. Amestecați o porție de glazură cu pudra de cacao (la fel puteți folosi turmeric sau suc de legume). Obțineți un amestec omogen.

6. Cu ajutorul unei pensule, acoperiți prăjitura cu glazură albă. Apoi, picurați pe aceasta glazura cu cacao.

7. Cu ajutorul unei scobitori, redați glazurii cu cacao desenul dorit.

8. Glazura se va prinde timp de 5 minute (dacă este fiartă corect).

9. În rezultat obțineți prăjituri deosebit de aspectuoase și apetisante.

10. Dacă glazura s-a prins prea repede și nu ați reușit să o folosiți, amestecați-o cu 1 lingură de apă fierbinte. Dacă gelatina s-a dovedit a fi de calitate rea și glazura nu se prinde, lăsați-o să se usuce peste noapte, la un loc uscat și rece.

11. Glazura se fixează foarte bine pe prăjituri și nu se deteriorează.

12. Pe lângă faptul că glazura este foarte delicioasă, aceasta nu se fărâmă atunci când tăiați prăjitura.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1