Glazură lucioasă ca oglinda – perfectă pentru orice tort!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă reușită de glazură lucioasă ca oglinda. Suntem siguri că glazura după rețeta de mai jos nu ați avut ocazia să o preparați. Datorită acestei glazuri magice și apetisante, patiseria dvs va căpăta un aspect uimitor. Această glazură super lucioasă și uniformă, se prepară din ingrediente simple, dar este foarte frumoasă și strălucitoare. Datorită acestei rețete geniale de glazură lucioasă, veți decora torturile sau alte deserturi preferate. Veți obține un efect spectaculos și foarte atrăgător.

INGREDIENTE 

– 170 g de zahăr

– 160 g de miere

– 170 g de ciocolată cu lapte

– 100 ml de apă

– 1,5 linguri de gelatină

– 200 g lapte condensat 

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Începeți cu înmuierea gelatinei: alegeți un bol mic, turnați 40 ml de apă, înmuiați gelatina și amestecați-o. Lăsați bolul cu gelatină timp de 20 minute la temperatura camerei.

2. Turnați apa rămasă într-o cratiță și combinați-o cu zahărul și mierea. Amestecați foarte bine, folosind telul.

3. Puneți cratița pe foc, aduceți-o până la fierbere și fierbeți compoziția timp de 2 minute. Luați-o de pe foc.

4. Turnați în cratița cu compoziția fierbinte gelatina și laptele condensat. Amestecați ingredientele, folosind o spatulă de silicon.

5. Fărâmițați ciocolata și adăugați-o în cratița cu ingrediente. Amestecați foarte bine compoziția, până ciocolata se dizolvă complet.

6. Strecurați compoziția printr-o sită sau plasă de tifon. Datorită acestei acțiuni, toate bulele de aer vor dispărea.

7. Așezați prăjitura sau tortul pregătit pe o grilă, iar sub aceasta puneți un bol mare. În timp ce turnați glazura pe tort, excesul se va scurge în bol.

Notă: Începeți să turnați glazura pe tort sau prăjitură făcând mișcări circulare, de la mijloc, spre marginile tortului.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1