Glazură-oglindă de ciocolată. Veți fi uimiți și încântați la maxim!

Astăzi glazura-oglindă a devenit în vogă și ne încântă privirile prin aspectul său fenomenal în care ne putem vedea propria reflexie. Echipa Bucătarul.eu vă propune să preparați acasă aceste deliciu încântător și să vă surprindeți familia și oaspeții. Urmând câțiva pași simpli veți obține o glazură de ciocolată lucioasă și uniformă, care își menține aspectul de oglindă chiar și după răcire. Decorați tortul cu această glazură extraordinară pentru un efect spectaculos și atrăgător!

Ingrediente

– 8 g de gelatină

– 250 g de zahăr

– 80 g de cacao

– 80 ml de frișcă de 33 %

– 150 ml de apă

– 50 g de ciocolată neagră

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Înmuiați gelatina în apă conform instrucțiunilor de pe pachet. Dacă nu aveți instrucțiuni, atunci turnați apă fiartă rece peste gelatină (1 lingură de gelatină la 1/2 pahar de apă) și lăsați-o să se umfle timp de 1 oră. Dacă folosiți gelatină instant, atunci aceasta se va umfla timp de 25-30 de minute.

2. Apoi puneți gelatina la bain-marie ca să se dizolve complet, amestecând periodic. După 10 minute, gelatina va fi dizolvată. Sfat: nu aduceți gelatina la fierbere, deoarece la 100 de grade se distruge proteina de colagen și gelatina își pierde proprietățile sale de gelificare. Acest proces e irevocabil și această gelatină nu poate fi folosită pentru prepararea bucatelor.

3. Lăsați gelatina să se răcească până la aproximativ 50-60 de grade. Este foarte important să nu congelați gelatina, deoarece la congelare gelatina se cristalizează, iar când se va topi, aceasta se va răspândi, ceea ce este inacceptabil pentru bucatele preparate cu gelatina.

4. Presărați zahărul și cacao într-o cratiță și amestecați bine. Apoi adăugați pe rând frișca și apa.

5. Puneți amestecul la foc și aduceți la fierbere, amestecând continuu. Este foarte important să amestecați glazura continuu, deoarece se arde rapid.

6. Luați amestecul de pe foc și adăugați ciocolată neagră ruptă bucățele.

7. După ce glazura se va răci un pic, adăugați gelatina înmuiată și amestecați.

8. Strecurați glazura printr-o sită și lăsați-o să se răcească până va deveni de temperatura camerei.

9. Puteți folosi această glazură de ciocolată pentru decorarea oricărui tort. Pentru aceasta trebuie să puneți tortul pe un grătar și să turnați încet glazura de ciocolată, distribuind-o uniform pe toată suprafața tortului (tortul trebuie să fie foarte rece). Glazura care curge prin grătar, poate fi strecurată încă o dată prin sită și să acoperiți tortul. Tortul acoperit cu glazură trebuie să stea la frigider timp de 2 ore.

Priviți modul de preparare pas cu pas în videoclipul de mai jos.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

1