Gogonele armenești pentru iarnă – ceva mai bun nu există! O rețetă ce merită toată atenția!

Gogonelele delicioase cu verdeață și usturoi, fără conservați și aditivi chimici, vor completa perfect orice fel de mâncare. Cu aromă intensă, gust acrișor și ușor picant, acestea se combină perfect cu fripturile, carnea coaptă, tocănițele sau alte feluri de mâncare. Descoperiți mai jos una din cele mai simple rețete a unui deliciu fascinant, ce nu va lăsa pe nimeni indiferent.

INGREDIENTE

– 1.5 kg de gogonele

– 2 ardei iuți roșii

– 1 căpățână de usturoi

– 1 legătură de pătrunjel

– 1 legătură de coriandru

– 1 frunză de dafin

– 1 crenguță de busuioc

– 2.5 l de apă

– sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Pregătiți umplutura: curățați și tocați usturoiul. Spălați și tocați ardeiul iute. Spălați și tocați verdeața. Amestecați usturoiul cu ardeiul iute și verdeața.

2. Spălați gogonele și uscați-le pe un prosop de hârtie. Tăiați fiecare gogonea în jumătate, păstrând distanța de 1 cm de la bază. Umpleți spațiul obținut cu amestecul de usturoi.

3. Turnați apa într-o cratiță. Adăugați 0.5 pahar de sare și frunza de dafin. Puneți cratița pe foc și aduceți saramura până la fierbere. Luați cratița de pe foc și lăsați saramura să se răcească.

4. Așezați gogonele într-o cratiță și turnați saramura peste acestea. Gogonele trebuie să fie complet acoperite cu lichid.

5. Acoperiți gogonelele cu o farfurie și puneți o greutate deasupra. Acestea vor fi gata peste 3-4 zile. Păstrați-le la un loc răcoros.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1