Gogonele murate, deosebit de gustoase! O rețetă ce merită încercată!

Vă prezentăm o rețetă de gogonele murate deosebit de gustoase. Obțineți un aperitiv deosebit de aromat, delicios și suculent. Această conservă de iarnă se prepară dintr-o cantitate minimă de ingrediente, iar în rezultat obțineți un aperitiv nemaipomenit de gustos. Acesta va completa perfect orice fel de mâncare cu carne, pește, orez sau cartofi. Este o rețetă perfectă pentru gospodinele ce încă nu au pregătit niciodată provizii pentru iarnă.

INGREDIENTE

– 2 kg de gogonele

– 2 ardei grași

– 1 legătură mai mare de pătrunjel

– 2 ardei iuți

– 12 căței de usturoi

– 1 lingură de sare

– 1 lingură de zahăr

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU 2 L DE SARAMURĂ 

– 2 l de apă

– 4 linguri de sare

– 8 linguri de zahăr

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Spălați pătrunjelul și uscați-l cu un prosop de hârtie. Tocați-l.

2. Curățați usturoiul și presați-l. Curățați ardeii grași și cei iuți. Îndepărtați cotorul cu semințe. Tăiați ardeii cuburi, apoi treceți-i prin mașina de tocat carne (sau tocați-i cu un blender).

3. Amestecați într-un bol pătrunjelul cu usturoiul, ardeii grași și cei iuți. Presărați cu 1 lingură de sare și 1 lingură de zahăr. Amestecați bine umplutura.

4. Spălați gogonelele și uscați-le cu un prosop de hârtie. Tăiați fiecare gogonea în jumătate, păstrând distanța de 1 cm de la bază.

5. Umpleți gogonelele cu câte 1 linguriță de umplutură aromată. Așezați-le într-o cratiță.

6. Pregătiți saramura (veți avea nevoie de 2 litri de saramură): turnați apa într-o cratiță. Adaugați sarea și zahărul. Amestecați.

7. Puneți cratița pe foc și aduceți-o până la fierbere. Luați cratița de pe foc și lăsați saramura să se răcească complet.

8. Turnați saramura peste gogonele. Acestea trebuie sa fie complet acoperite cu lichid. Acoperiți cratița cu o farfurie și puneți o greutate deasupra. Dați cratița la un loc rece pentru 5 zile. Păstrați gogonelele la un loc răcoros.

Urmăriți modul de preparare în materialul video de mai jos.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1