Gogoșari umpluți cu conopidă pentru iarnă – iată ce trebuie să le adaugi pentru a se păstra crocanți și aromați…

Vă prezentăm o rețetă de gogoșari delicioși, umpluți cu conopidă. Deși sună a fi foarte complicat, venim să vă dovedim faptul că aceștia se prepară destul de simplu. Dintr-o cantitate minimă de ingrediente obțineți un deliciu fabulos. Obțineți niște legume delicioase, aromate, puțin picate și crocante, ce se vor păstra foarte bine pe tot parcursul iernii. Acestea vor avea un succes răsunător la mesele de sărbătoare, precum și la cina de Revelion.

INGREDIENTE

– 3 kg de gogoșari

– 1.5 kg de conopidă

– 5 cepe

– 15 morcovi (de aproximativ 12 cm)

– 1.5 kg de vinete

– 150 ml de ulei vegetal

– sare

– piper negru măcinat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU MARINADĂ

– 1 l de apă

– 350 ml de oțet 9%

– 350 g de zahăr

– 2 linguri de sare

– 7 boabe de ienibahar

– 7 boabe de piper negru

– usturoi

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Curățați morcovii și dați-i prin răzătoarea mare. Spălați vinetele și tăiați-le pai subțire. Curățați ceapa și tăiați-o cuburi.

2. Prăjiți ceapa, morcovii și vinetele într-o tigaie cu ulei încins. Potriviți legumele cu sare și piper negru măcinat. Amestecați și prăjiți până acestea vor fi gata. Lăsați-le să se răcească.

3. Spălați gogoșarii și îndepărtați cotorul cu semințe. Păstrați gogoșarii întregi. Puneți o cratiță cu apă pe foc. Când apa va începe să fiarbă, adăugați în cratiță gogoșarii și lăsați-i timp de 3-4 minute. Scoateți-i din apă și lăsați-i să se răcească.

4. Desfaceți conopida buchețele. Fierbeți conopida într-o cratiță cu apă, timp de 5 minute. Lăsați-o să se răcească.

5. Umpleți fiecare gogoșar cu câte o lingură de legume prăjite și un buchețel de conopidă. Apăsați puțin umplutura.

6. Într-o cratiță, amestecați toate ingredientele pentru marinadă. Puneți cratița pe foc. Fierbeți marinada timp de 5-7 minute.

7. Aranjați la fundul fiecărui borcan câte 1-2 căței de usturoi, tăiat felii. Nu folosiți ardei iuți, deoarece gogoșarii sunt picanți.

8. Umpleți borcanele cu gogoșari.

9. Turnați marinada clocotită (imediat ce o luați de pe foc). Acoperiți borcanele cu capace și sterilizați-le timp de 15-18 minute.

10. Închideți borcanele cu capace și întoarceți-le cu susul în jos. Acoperiți-le cu o plapumă și lăsați-le să se răcească.

Notă: Alegeți gogoșari frumoși, rotunzi, simetrici și de aceeași dimensiune. Conopida trebuie sa fie proaspătă, crocantă și albă, fără defecte (pete maronii sau mucegai).

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1