Gogoși Baursaks – un deliciu tradițional uzbec, foarte economic!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă de-ale bucătarilor uzbeci de gogoși Baursaks. Baursaks este considerat nu numai un produs de patiserie de origine uzbecă, ci și de asemenea, iubit de popoarele din Asia de Est și de Sud. Gustarea se aseamănă cu gogoșile noastre. Veți obține niște gogoși apetisante și foarte gustoase, care pot fi servite înlocuind pâinea sau alături de o cană cu ceai aromat. Acest fel de patiserie se prepară destul de simplu, chiar fără bătăi de cap. Preparați, serviți și uimiți familia dragă cu delicii foarte apetisante.

INGREDIENTE  MAIA

– 1 linguriță de drojdie uscată

– 0,5 linguriță de zahăr

– 2 linguri de făină cernută

– 100 ml de apă caldă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

INGREDIENTE ALUAT 

– 1 lingură de zahăr

– 1 kg de făină cernută

– 50 g de unt

– 1 linguriță de sare

– 600 ml de apă caldă

– 300 ml de ulei vegetal (pentru a prăji gogoșile)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți maiaua: dizolvați drojdia uscată într-un bol cu apă caldă, adăugați zahărul și făina. Amestecați bine maiaua și dați-o la un loc cald pentru 15 minute, acoperită cu prosop.

2. Pregătiți aluatul: cerneți făina într-un bol mai mare și adăugați zahărul, untul preventiv topit și sarea. Amestecați bine ingredientele, apoi adăugați maiaua. Iar amestecați compoziția și frământând aluatul, turnați treptat apa caldă. Frământați aluatul.

3. Modelați o bilă din aluatul obținut, puneți-l în bol și acoperiți-l cu un prosop. Dați aluatul la un loc cald pentru aproximativ 1,5 – 2 ore.

4. Puneți aluatul dospit pe masa înfăinată și întindeți un blat cu grosimea de aproximativ 10 mm. Decupați blatul și modelați niște romburi mici.

5. Turnați uleiul într-un ceaun și puneți-l pe foc. Prăjiți gogoșile în ceaunul încins bine, până se rumenesc.

6. Aranjați deliciul apetisant pe o farfurie tapetată cu prosop de bucătărie, ca să evitați excesul de ulei.

7. Serviți deliciul rumen cu cea mai mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1