Gogoși cu usturoi – dispar de pe masă înainte de a se răci!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă bună de gogoși cu usturoi. Cu aluatul dospit este uneori greu de lucrat, dar gogoșile cu usturoi pot fi pregătite chiar și un novice în arta culinară. Gogoșile cu usturoi, apetisante și aromate, se prepară foarte simplu și din cele mai accesibile ingrediente. Sunt pufoase și fine, iar aroma seducătoare vă va trezi o poftă nebună de mâncare. Gogoșile cu usturoi sunt o alternativă excelentă pâinii și o gustare bună.

INGREDIENTE  

– 530 g de făină cernută

– 320 ml de apă

– 4 căței de usturoi

– 1 linguriță de sare

– 20-25 g de drojdie

– 1 linguriță de zahăr

– 530 ml de ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Combinați într-un bol apa caldă cu drojdia, sarea și zahărul. Amestecați ingredientele. Mixați făina cernută cu maiaua. Frământați aluatul. Acoperiți bolul cu un prosop și lăsați-l la un loc cald pentru 30 de minute.

2. Turnați 500 ml de ulei vegetal într-un ceaun și puneți-l pe foc. Aduceți uleiul vegetal până la fierbere. Luați câte o bucățică mică de aluat și modelați niște bile. Prăjiți bilele de aluat în ceaunul cu uleiul vegetal, până se vor rumeni frumos.

3. Folosind paleta strecurătoare, scoateți gogoșile rumene din ceaun și puneți-le într-o farfurie tapetată cu un prosop de hârtie, ca să evităm excesul de ulei.

4. Mixați într-un vas 30 ml de ulei vegetal cu usturoiul zdrobit sau tocat mărunt și o priză de sare. Ungeți gogoșile cu sosul aromat.

Notă: Gogoșile prăjite cu usturoi sunt perfecte pentru ciorbă sau supă. La dorință, puteți adăuga verdeață după gust. Puteți servi gogoșile apetisante cu smântână sau sos de brânză.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1