Gogoși delicioase, cu brânză de vaci – desertul preferat din copilărie!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, rețeta extraordinară de gogoși delicioase, exact precum cele din copilărie. Mulți dintre noi ne amintim cu drag de acest desert rumen și aromat. Mamele și bunicile noastre adesea găteau acest deliciu cu brânză de vaci. Apetisantele și aromatele gogoașe se prepară foarte simplu – veți avea nevoie de doar cele mai simple ingrediente.

INGREDIENTE  

– 300 g brânză de vaci

– 2 ouă

– 250 g de făină cernută

– 5 linguri de zahăr

– 1 linguriță de oțet 9%

– 0,5 linguriță bicarbonat de sodiu

– 0,5 linguriță de sare

– zahăr vanilat după gust

– zahăr pudră pentru decor

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Spargeți ouăle într-un bol și combinați-le cu zahărul. Bateți ingredientele, până veți obține o masă omogenă spumantă. Apoi adăugați brânza și iar bateți ingredientele, folosind blenderul sau mixerul.

2. Potriviți compoziția cu sare, zahăr vanilat și adăugați bicarbonatul de sodiu stins cu oțet. Omogenizați compoziția. Adăugați treptat făina și frământați aluatul.

3. Puneți aluatul pe masa înfăinată. Mai frământați-l puțin, apoi împărțiți-l în 3-4 părți egale. Redați aluatului împărțit o formă cilindrică. Tăiați fiecare cilindru în mai multe părți egale. Modelați din aluatul împărțit biluțe de mărimea unei nuci.

4. Turnați o cantitate mai mare de ulei vegetal într-un ceaun, puneți-l pe foc și căliți-l bine. Puneți treptat gogoșile în ceaun și prăjiți-le până se vor rumeni frumos.

5. Tapetați o farfurie cu 2-3 prosoape de hârtie și aranjați gogoșile pe aceasta, ca să evitați excesul de ulei. Lăsați-le să se răcească complet.

6. Transferați deliciul copilăriei pe o farfurie de servit și decorați-l cu zahăr pudră.

7. Serviți deliciul apetisant cu mare plăcere alături de niște de miere, dulceață sau gem.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1