Gogoși delicioase cu brânză – varianta rapidă! Savurează gustul dulce din copilărie

Aveți foarte puțin timp la dispoziție, dar doriți să-i îndulciți pe cei dragi? Gogoșile cu brânză sunt soluția perfectă, o rețetă foarte rapidă, care se prepară foarte simplu și ușor, din ingrediente pe care le aveți la îndemână.

Aceste gogoși sunt unele din cele mai preferate delicii din copilărie, cu care ne răsfățau mamele și bunicile noastre. Sunt extrem de delicioase, pufoase și rumenite frumos. Savurați-le cu plăcere alături de persoanele dragi!

Ingrediente

-200-250 g de brânză de vaci (9-18%)

-1 ou

-3 linguri de zahăr

-½ linguriță de praf de copt

-100 g de făină (sau un pic mai mult, dacă va fi necesar)

-o priză de sare

-ulei pentru prăjit

-zahăr pudră

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Frecați brânza cu zahăr și ou.

2. Adăugați praful de copt și sarea, presărați treptat făina și frământați un aluat moale și omogen. Aluatul poate să se lipească puțin de mâini.

3. Împărțiți aluatul în 4 părți, rulați din fiecare parte de aluat câte o rolă cu grosimea de aproximativ 3.5 cm. Tăiați rola în bucăți mici.

4. Încingeți uleiul într-o cratiță la foc mediu. Cantitatea de ulei trebuie să fie suficientă pentru ca bucățile de aluat să plutească în acesta.

5. Puneți în ulei bucățile de aluat în porții mici și prăjiți-le pe toate părțile până se rumenesc (gogoșile se întorc singure în ulei).

6. Presărați-le cu zahăr pudră și serviți-le cu plăcere. Sunt gustoase atât calde, cât și reci.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1