Gogoși delicioase de casă – toți vor cere o porție în plus!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă de gogoși pufoase, cu drojdie și lapte. Care este secretul pentru a obține gogoși pufoase? Cum trebuie dospit aluatul? Cu siguranță v-ați întrebat, oare cum aceste gogoși devin apetisante și pufoase. Rețeta de mai jos este cea mai bună. Veți obține un deliciu atât de pufos și savuros, încât veți dori mereu să folosiți doar această rețetă.

INGREDIENTE 

– 500 g de făină cernută

– 300 ml de lapte

– 8 g de drojdie uscată

– 50 g de zahăr

– 5 g de zahăr vanilat

– 3 g de sare

– 50 g de unt

– 2 gălbenușuri (sau 1 ou)

– ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Cerneți făina într-un bol. Adăugați zahărul, zahărul vanilat, drojdia uscată și sarea. Amestecați bine ingredientele uscate, folosind telul.

2. Spageți un ou sau adăugați 2 gălbenușuri în bolul cu ingredientele uscate. Adăugați untul (preventiv topit) și laptele. Amestecați, apoi frământați aluatul. Ar trebui să obțineți un aluat nelipicios și moale.

3. Acoperiți aluatul cu folie alimentară și lăsați-l timp de 60-90 de minute la un loc cald.

4. Apoi mai frământați aluatul și împărțiți-l în 18 părți egale. Formați bile din aluat și lăsați-le timp de 10 minute la temperatura camerei.

5. Faceți pe centrul fiecărei bile de aluat câte o gaură și acoperiți-le cu folie alimentară. Lăsați-le pentru 20-30 de minute.

6. Turnați ulei vegetal într-un ceaun și încălziți-l bine. Apoi prăjiți câte o gogoașă în ceaunul încins cu ulei, la foc moderat, pe ambele părți, până se rumenește frumos.

7. Așezați gogoșile pe un prosop de hârtie, ca să înlăturați excesul de grăsimi.

8. Așezați deliciul pe un platou și decorați-l cu zahăr pudră. Serviți gogoșile cu mare plăcere alături de o ceașcă de lapte sau ceai aromat.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1