Gogoși delicioase la ceai, pe bază de chefir, gata în doar 15 minute!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă superbă de gogoși, pe bază de chefir. Este nevoie de foarte puțin timp pentru a găti acest deliciu, iar rezultatul este pur și simplu uimitor prin aroma și savoarea acestora. Gogoșile apetisante se potrivesc perfect cu o cană cu cacao sau ceai – au un gust exact ca cel din copilărie.

INGREDIENTE  

– 400 ml de chefir 2,5%

– 400 g de făină cernută

– 2 ouă

– 3 linguri de zahăr

– 1 plic de zahăr vanilat

– 12 g praf de copt

– 1/3 linguriță de sare

– ulei vegetal (pentru prăjit)

– zahăr pudră pentru decor

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Amestecați într-un bol chefirul cu ouăle, sarea, zahărul și zahăr vanilat, folosind telul.

2. Într-un bol aparte uniți făina cernută cu praful de copt. Amestecați bine ingredientele. Turnați ingredientele uscate în bolul cu amestecul de chefir. Omogenizați aluatul. Ar trebui să obțineți un aluat puțin mai dens decât cel pentru tocinei.

3. Turnați ulei vegetal (într-un strat de aproximativ 1 cm în înălțime) într-o cratiță. Puneți cratița pe foc, încălziți bine uleiul, apoi reduceți căldura până la moderat.

4. Luați câte o linguriță de aluat și cu ajutorul celei de a doua lingurițe puneți aluatul în cratiță. Aluatul se umflă aproape imediat și obțineți gogoși rotunde.

5. Prăjiți gogoșile până se rumenesc frumos, întotdeauna la foc mediu.

6. Scoateți din cratiță gogoșile, imediat cum devin frumoase și de o culoare aurie, folosind o sită mică sau strecurătoare.

7. Așezați gogoșile apetisante pe un prosop de hârtie, ca să evităm excesul de ulei.

8. Puneți-le pe un platou și la dorință, decorați-le cu zahăr pudră. Serviți deliciul apetisant alături de o cană cu cacao sau ceai aromat.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1