Gogoși delicioase, perfecte pentru toată familia!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă reușită de gogoașe. Datorită acestei rețete, gogoșile se prepară foarte simplu și din cele mai banale ingrediente. Deliciul este pufos, cu o textură moale și incredibil de gustos. Cu siguranță, familia dragă va aprecia gogoșile apetisante. De asemenea, gustarea apetisantă, ce ne aduce amintiri frumoase din copilărie, poate fi umplută cu gem, cremă după gust sau lapte condensat.

INGREDIENTE  

– 2 ouă

– 500 ml de lapte

– 125 g de unt topit

– 0,5 pahar de apă caldă

– 11 g de drojdie uscată

– 1,5 linguriță de sare

– 2 linguri de zahăr

– făină cernută – după necesitate, pentru a obține un aluat moale și nelipicios

– zahăr pudră pentru decor

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți maiaua: turnați apa caldă și laptele într-o cratiță. Puneți cratița pe foc și încălziți puțin amestecul. Opriți focul. Apoi adăugați în cratiță zahărul (2 linguri) și drojdia uscată. Amestecați bine maiaua și lăsați-o pentru aproximativ 15 minute.

2. Adăugați în cratița cu maia untul topit, sarea și spargeți ouăle. Bateți ingredientele, folosind telul.

3. Adăugați treptat făina, amestecând aluatul cu o spatulă. Apoi puneți aluatul pe suprafața de lucru și mai adăugați câte puțină făină cernută, după necesitate. Frământați bine aluatul. Ar trebui să obțineți un aluat moale, dar nelipicios.

4. Puneți aluatul într-un bol, acoperiți-l cu un prosop și lăsați-l la un loc cald pentru aproximativ 1-1,5 ore, până se va mări în volum de două ori.

5. Puneți aluatul pe masa înfăinată și întindeți un blat cu grosimea de 1 cm. Decupați blatul, folosind un pahar după mărimea dorită sau un inel inoxidabil pentru patiserie. Lăsați iar aluatul decupat pentru ceva timp, ca să se mărească în volum.

6. Prăjiți gogoșile într-un ceaun cu o cantitate mare de ulei vegetal bine încălzit, pe ambele părți, până se vor rumeni frumos.

7. Puneți gogoșile aurii într-o farfurie tapetată cu prosop de hârtie, ca să evitați excesul de ulei.

8. Așezați gogoșile aromate și apetisante pe un platou.

Notă: La dorință puteți umple gogoșile cu gem, cremă de ciocolată sau lapte condensat, cu ajutorul sacului de patiserie. Puteți decora deliciul apetisant cu zahăr pudră sau glazură. Din cantitatea de ingrediente prezentată mai sus, ar trebui să obțineți aproximativ 40 de gogoși. Deci, la dorință puteți micșora cantitatea de ingrediente.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1