Gogoși delicioase în stil francez – atât de fine și aromate, încât se topesc în gură!

Vă prezentăm o rețetă de gogoși delicioase din aluat opărit, pregătite în cele mai bune tradiții a bucătăriei franceze. Acestea se prepară uimitor de simplu și rapid, fiind perfecte pentru toată familia. Obțineți cele mai fine, pufoase, delicioase și aromate gogoși, din toate ce le-ați încercat până acum. Bucurați-i pe cei dragi cu un desert ce cu siguranță va deveni foarte des solicitat.

INGREDIENTE

-120 g de făină

-4 ouă

-100 g de unt

-300 ml de apă

-1 priză de sare

-zahăr pudră

-ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Turnați apa într-o cratiță mică. Adăugați untul și puneți cratița pe foc. La foc moderat, aduceți amestecul până la fierbere. Obțineți un amestec omogen.

2. Luați cratița de pe foc și adăugați făina cernută. Amestecați într-un tempou mai rapid, până obțineți o masă omogenă.

3. Când amestecul va deveni cald (nu fierbinte), adăugați câte un ou. Amestecați bine după fiecare. Puteți folosi atât un tel, cât și un mixer.

4. Adăugați o priză de sare și iarăși amestecați. Obțineți un aluat omogen.

5. Turnați uleiul într-o cratiță sau într-o tigaie mai înaltă. La fel, puteți folosi un vas de fontă.

6. Puneți vasul pe foc. Când uleiul va începe să fiarbă, turnați gogoșile cu ajutorul unei lingurițe. Prăjiți-le până se rumenesc.

7. Cu ajutorul unei spumiere, scoateți gogoșile din vas și aranjați-le pe un prosop de hârtie. Astfel, acesta va înlătura excesul de ulei. Lăsați-le să se răcească, apoi presărați-le cu zahăr pudră.

Urmăriți modul de preparare în materialul video de mai jos.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1