Gogoși pe bază de chefir – nici nu veți observa cum vor dispărea de pe masă!

Vă prezentăm astăzi, drag amator a bucatelor delicioase, o rețetă de gogoși delicioase, pe bază de chefir. Acestea se prepară uimitor de simplu și rapid, din cele mai accesibile ingrediente. Sunt perfecte pentru a fi servite ca gustare caldă cu sosul preferat sau pentru a fi luate la pachet. Experimentați cu ierburile aromate preferate și obțineți de fiecare dată nu nou gust ispititor.

INGREDIENTE  

– 400 ml de chefir 3,2% la temperatura camerei

– 1 linguriță de sare

– 2 ouă

– 70 g de unt topit

– mărar după gust

– pătrunjel după gust

– 600-650 g de făină cernută

– 10 g praf de copt

– ulei vegetal (la prăjire)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Amestecați într-un bol chefirul cu 1 linguriță de sare. Apoi spargeți ouăle și bateți ingredientele din bol, folosind furculița sau un tel.

2. Puneți praful de copt, untul topit și adăugați treptat făina cernută. Frământați aluatul.

3. Spălați verdeața, zvântați-o, folosind prosopul de hârtie și tăiați-o mărunt. Adăugați în aluat verdeața. Iar frământați un aluat moale.

4. Acoperiți aluatul cu un fragment de folie alimentară și lăsați-l timp de 10-15 minute.

5. Așezați aluatul pe masa înfăinată și aplatizați-l puțin. Apoi întindeți un blat cu grosimea de 1 cm, folosind făcălețul. Tăiați blatul în pătrate de 5 x 5 cm.

6. Prăjiți deliciul într-o tigaie încinsă cu o cantitate mai mare de ulei vegetal pe ambele părți, la foc moderat. La fel, puteți folosi o friteuză.

7. Puneți gogoșile pe o farfurie tapetată cu un prosop de hârtie, ca să evitați excesul de ulei. Apoi așezați deliciul apetisant pe un platou.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1